Leerling Imke op Jumping Mechelen Paard

Imke is samen met haar Japanse leerling Kazuki Sado de afgelopen dagen in Mechelen geweest om daar deel te nemen aan de Lichte Tour van deze Belgische wereldbekerwedstrijd. Met het paard Djuice (v. Jazz) was dit de eerste internationale wedstrijd waar Kazuki de merrie startte. “Hij reed een hele nette Prix St George. Zo goed als foutloos maar het kan allemaal nog wat expressiever”, aldus Imke. Trainer en ruiter waren tevreden met 66.5 procent voor dit eerste optreden. Op de tweede dag kregen ze te veel fouten om echt goed te scoren.

Imke heeft zelf vaak op het kerstconcours in Mechelen gereden en vindt het nog altijd een mooi en super verzorgde wedstrijd. “Het is een concours met heel veel sfeer en daardoor soms ook wel spannend voor de paarden, dat was voor Kazuki en Djuice een goede oefening!’

Met het behaalde resultaat in Mechelen heeft Kazuki nu aan de internationale kwalificatie-eis voldaan om deel te nemen aan de Asian Games. De Asian Games vinden eind augustus 2018 plaats in Jakarta.