flag en

Leergierige hobbyist met meer bewustwording naar huis – Trainingsarrangement Paard

In het 4-daagse trainingsarrangement dat vorige week plaatsvond onder leiding van Mischa Koot was Monique Vrolijk te gast. De uit Amersfoort afkomstige amazone kreeg het arrangement cadeau van haar man. “We hebben het samen uitgezocht. Ik maak graag contact met nieuwe mensen en ben daarom alleen gekomen. De groep is gelukkig erg leuk”, trapt Monique af.

Ondanks de Coronatijd en daarvoor opgestelde maatregelen voelt ze zich op haar gemak: “Vooraf hebben we een coronaprotocol van twee A4-tjes ontvangen, dat gaf me een vertrouwd gevoel. Er is goed over nagedacht.”

Leergierige hobbyist
Monique vertelt verder: “Hoe mensen leren, hoe je in het bedrijfsleven met allerlei theorieën werkt en hoe ze hier in de paardensport die vertaalslag maken en toepassen, dat vind ik erg interessant. Leren speelt in mijn dagelijkse leven een grote rol. Ik ben werkzaam bij Smurfit Kappa, waar ik verantwoordelijk ben voor Talent and Leadership Development. Mijn rol is om ontwikkelings programma’s op allerlei niveaus te ontwikkelen en te implementeren, bijvoorbeeld voor de trainees, middle managers en young professionals. Ik voel me bevoorrecht dat ik elke dag een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling van anderen. Ik probeer mezelf ook te blijven ontwikkelen, onder andere op het gebied van mijn grote passie paardrijden. Ik omschrijf mezelf ook wel als een ‘leergierige hobbyist’. Een trainingsarrangement sprak me daarom erg aan.”

James Bont – met een T
Moniques paard is een opvallende verschijning, die zijn naam eer aan doet. James Bont – met een T – is een 6-jarige bonte ruin van Everdale x Voltaire x Samber. Het bonte komt uit Samber. “Ik was op zoek naar een paard dat al wat had gezien en mijn instructrice wees me ongeveer een jaar geleden op ‘James’.

Ik wist niet dat ik naar een bont paard ging kijken, want zij had hem enkel met deken op gezien, en zijn rechterhals is nagenoeg zwart. Ik heb in het verleden best wat pech gehad met paarden en ben daardoor ook een hele tijd het plezier en vertrouwen kwijt geweest. Door het leerpaard van mijn instructrice, dat ik een half jaar mocht rijden, kwam dit gelukkig weer terug. ‘James’ was op het moment dat ik ging kijken L-springen en ik wist daardoor dat hij niet snel ergens van onder de indruk is qua omgeving. Hij is best een sensibel paard met rijden en dat klikte meteen, zo fijn! Dat mijn ‘nieuwe’ paard een bonte zou worden had ik vooraf nooit verwacht. James Bont is een heel blij paard, altijd zijn oortjes naar voren. Mijn plezier is voor 100% terug!”

Zitbeenknobbels beter benutten
De gasten volgden vorige week ook de fysieke bewustwording sessie met Bouke van Spreeuwel en Flexchair workshop met Saskia Heijkants. “De les van Bouke was erg leerzaam. Een stukje bewustwording om ook aan je eigen fysieke gesteldheid te (blijven) werken. Je haalt niet alleen winst uit de training van je paard, maar misschien juist wel meer door ook jezelf te trainen. Op de Flexchair met Saskia werd duidelijk dat ik mijn zitbeenknobbels beter kan benutten en mijn bovenbenen losser moet laten. Dit betekent dat ik net iets anders moet gaan zitten, met name op de voltes en in de zijgangen. Door deze aanpassing kan ik vanuit mijn bovenbenen meer ruimte geven aan mijn paard in zijn bewegingen. Dit lukt al aardig, en als ik dit verder onder de knie heb, kunnen we weer verder kijken. Ik rijd hem echt voor het plezier, maar het zou leuk zijn wanneer er meer inzit dan het Z1.”

“Ik heb echt aan mezelf gewerkt deze week en ga absoluut met meer bewustwording naar huis. En ik kom zeker nog een keer terug”, besluit Monique gemotiveerd.