flag en

Kazuki Sado richt zich op WK 2022 en OS 2024 Paard

Afgelopen week bracht onder andere Horses.nl al naar buiten dat Ludwig der Sonnenkönig (v. London Swing) niet langer een combinatie vormt met de Japanse Kazuki Sado. De opvallende hengst die in eigendom was van Andreas Helgstrand en die al langer op Academy Bartels gestald stond, is recent verhuisd naar Oostenrijk, waar hij zijn carrière zal voortzetten onder het zadel van Nicola Ahorner. Naast Ludwig, is recent ook Djuice (v. Jazz), een van de andere paarden die getraind en uitgebracht werd door Kazuki, verkocht. Tijd dus om te vragen naar de toekomstplannen van deze Japanse ruiter, nu twee van zijn toppaarden verkocht zijn.

WK 2022
Op dit moment verblijft Kazuki voor een langere tijd in Japan. Na de intensieve trainingen van afgelopen jaren, waarbij Kazuki onder andere zijn gezin een langere tijd niet kon zien, is het tijd om de kennis en ervaring die hij in Europa opgedaan heeft te delen in Japan én meer tijd door te brengen met zijn gezin. Toch komt hij in begin 2022 weer terug naar Nederland, om zich voor te bereiden op het WK 2022 in Herning.

Het doel is om deel te nemen aan dit kampioenschap met Barolo (v.Breitling), die in de tijd dat Kazuki in Japan verblijft doorgetraind wordt bij Academy Bartels.

Olympische Spelen 2024
Afgelopen jaar verscheen Kazuki samen met Ludwig aan de start op de Olympische Spelen in Tokyo. Komende jaren hoopt Kazuki zich wederom te kwalificeren voor de Olympische Spelen, die in 2024 plaats vindt in Parijs.

Nog een droom
Een andere droom van Kazuki is om van 2022 t/m de Olympische Spelen in Parijs zijn gezin naar Nederland te kunnen halen. Zo kan hij zich optimaal voorbereiden als topsporter, maar ook de vader en man zijn die hij graag wil zijn voor zijn vrouw en kinderen. Of dit gaat lukken is nog niet bekend, maar dat dit een belangrijk onderdeel is van zijn toekomstplannen, daar is Kazuki duidelijk in.