flag en

Kazuki Sado haalt Japans en persoonlijk record in Wellington Paard

Sinds eind december zijn de Japanse leerlingen van Tineke en Imke, Kazuki Sado en Ryu Kuroda, in Wellington aanwezig om aan een aantal internationale wedstrijden deel te nemen.

Afgelopen weekend startte Kazuki zijn beide paarden tijdens de internationale drie sterren Grand Prix. Met Ludwig der Sonnenkönig 2 kreeg hij een score van ruim 70%. Daarmee behaalde Kazuki een persoonlijk record. Niet eerder behaalde hij zo’n hoge score in de Grand Prix! Ook in de Grand Prix Special scoorde het duo weer erg hoog met 70.532%. Ze vielen met deze resultaten maar liefst twee keer in de prijzen.

Ryunosuke Kuroda kwam ook aan start in de GP met Bellatre D.e.s.. Zij haalden een score van 64.304%. Tineke: “Bellatre liep heel goed, maar maakte tijdens de proef een paar te grote fouten voor een hoge score.”

Naast de internationale wedstrijden, zijn er in Wellington ook een aantal nationale dressuur wedstrijden. Zo startte Kazuki met Barolo ook in de nationale Grand Prix. Daar haalden ze een score van 69,2% wat hen een mooie overwinning bezorgde.

Trotse trainer

 Voor Tineke was het een druk weekend, maar ze kijkt tevreden terug. “De paarden liepen goed en Kazuki en Ryunosuke probeerden het beste uit zichzelf te halen om veel ervaring op te doen. Wellington is voor ons een erg goede voorbereiding op een eventuele deelname aan de Olympische Spelen van dit jaar. Daar willen we natuurlijk goed kunnen presteren en alle ervaring die we hier in Wellington opdoen tijdens deze zes weken, kunnen we dan weer meenemen naar Tokyo.”

Nadat Tineke en Imke de Japanse ruiters Kazuki Sado en Ryunosuke Kuroda de voorbije weken hielpen om het beste van zichzelf te geven op het Wellington Global Dressage Festival. Vlogen ze recent weer terug naar Nederland om thuis weer aan het werk te gaan, alsook wat tijd met de familie door te brengen. Dit weekend vertrekken Tineke en Imke weer terug naar Florida om hun leerlingen te begeleiden tijdens hun laatste wedstrijd in Wellington. Het belooft alvast een warme terugkomst te worden. Niet alleen door het zonnige weer maar ook door de goede prestaties van de ruiters.