flag en

Kazuki kon eindelijk de ring weer in Paard

Afgelopen weekend mochten team Bartels eindelijk weer op pad. Kazuki Sado kwam met Ludwig der Sonnenkönig 2 (v. London Swing) en Barolo (v. Breitling W) aan de start in CDI Hagen. Voor veel ruiters was deze wedstrijd de eerste kwalificatiewedstrijd voor Tokio, wat maakte dat er een sterk deelnemersveld was, bestaande uit vrijwel de hele Europese top.

Ritme krijgen
Ook voor Kazuki was dit de eerste kwalificatiewedstrijd voor Tokio. Na een langere wedstrijdstop door de coronamaatregelen, was het even wennen om weer de ring in te rijden. Met Ludwig ontstonden dan ook te veel foutjes, waardoor de score bleef steken op 65,065%. Imke: “Kazuki en Ludwig lieten op het voorterrein wel hele mooie stukken zien, dus we hebben er vertrouwen in dat als deze combinatie weer meer wedstrijdritme opgebouwd heeft, de scores zeker zullen stijgen.”

Barolo in vorm

Met Barolo reed Kazuki een hele goede proef. Imke: “De energie in de proef liep erg mooi door en voornamelijk de uitgestrekte draf was heel goed. Er werden nog wat punten verloren in de verzamelde stap, de pirouettes en de laatste lijn, maar in het algemeen waren we heel tevreden over deze proef.” Met een score van bijna 67% werd de proef zeker niet overgewaardeerd.

Next competition
Komend weekend verschijnt Kazuki wederom in de ring, dit keer op CDI Exloo. Dit weekend zal hij niet de enige zijn die aan de start komt vanuit Team Bartels, maar ook Junior ruiter Maria-Eleni zal onder begeleiding van Imke deelnemen.