flag en

Kazuki aan de start in Tolbert Paard

Dankzij enorme inspanningen van HJC Manege in Tolbert, de gemeente, de KNHS en het NOC*NSF konden topruiters afgelopen weekend sinds een lange tijd weer aan de start verschijnen in de Grand Prix, U25 en Paradressuur. De Japanse Kazuki Sado startte met beide paarden in de Grand Prix en Grand Prix Special. Pauline Leffelaar ging de strijd aan in de U25 proef.

Super georganiseerd
Imke: “L&R Horse Events had het super voor elkaar in Tolbert. Alles was heel netjes geregeld. Vooraf werd er bij alle deelnemers en betrokkenen een coronatest afgenomen, zodat iedereen op het evenement corona-vrij was.”

Barolo is in topvorm
Kazuki nam zowel Barolo (v. Breitling W) als Ludwig der Sonnenkönig 2 (v. London Swing) mee naar Tolbert. Samen met Barolo reed hij twee goede proeven. Imke: “Barolo en Kazuki zijn echt in vorm. Je kan zien dat Kazuki met Barolo echt een team vormt.” Het duo eindigde de eerste dag met een score van 69,5%. De tweede dag ging ze over de 70% heen, met een score van 70,5%. Imke: “Daar zijn we echt hartstikke blij mee!”

Met Ludwig was het vooral nog even zoeken naar een langere tijd niet op wedstrijd te zijn geweest. Imke: “Vooral de eerste dag was het geheel zoekende, waardoor en fouten ontstonden. Op de tweede dag reed Kazuki wat aanvallender en gedurfder. In deze proef zaten nog steeds foutjes, maar de goede onderdelen waren hierdoor wel beter. Dit was ook terug te zien in de score. Deze was op de tweede dag ruim 68%, waar die op de eerste dag op 67% bleef steken.”

Wedstrijdritme opbouwen
Ook voor Pauline Leffelaar met Don Presidente was het de eerste wedstrijd sinds een langere tijd. De combinatie mistte daardoor nog wat wedstrijdritme, waardoor de score wat bleef steken. Om meer ritme op te bouwen start deze combinatie over twee weken opnieuw tijdens een zogeheten Kadervorming en Uitzendwedstrijd (K&U) in De Meern.