flag en

Jubileum bij Academy Bartels: “Elke keer weer vernieuwend en het voelt altijd als thuiskomen”. Paard

Marloes van der Vis, eigenaresse van pension- & vakantiestalling de Rozenburg op Texel, reisde vorige week samen met haar paard af naar Hooge Mierde. En nee, dit was zeker niet haar eerste bezoek, Marloes vierde namelijk afgelopen week haar jubileum bij Academy Bartels. Zij nam namelijk voor de 25ste keer deel aan een van de trainingsarrangementen en dit keer koos ze voor het 4-daagse trainingsarrangement van Imke.

Het voelt altijd als thuiskomen

Marloes nam haar 10-jarige ruin Habibi BH (Ferro x Herold III) dit keer mee naar de trainingsweek. In haar loopbaan bij Academy Bartels is dit het derde paard wat zij mee neemt naar Academy Bartels en alweer de vijfde keer dat ze deelneemt met Habibi aan een van de trainingsarrangementen. Ze vertelt: “Het voelt elke keer weer als thuiskomen als ik hier ben, de gastvrijheid, sfeer en gezelligheid tijdens een trainingsweek zijn gewoon super. Waar ik voorheen nog wat vaker met zijn tweeën deelnam, ga ik nu ook gerust alleen. De groep is altijd leuk, je kent de mensen daar, vaak doen er ook nog andere bekenden mee en het is altijd top verzorgd.”

Ook na 25 keer nog altijd even leerzaam

Dat het niet Marloes haar eerste deelname was, dat is wel duidelijk met haar 25ste jubileum. Ze heeft al met diverse paarden van verschillende niveaus deelgenomen aan de trainingsweken, van een jong paard tot aan ZZ-licht niveau. Op welk niveau je ook rijdt met je paard, waar ze ook staan in hun loopbaan carrière, voor elk niveau zijn de trainingsarrangementen leerzaam, aldus Marloes. Dit keer lag de focus voor haar op de contragalop. Met haar sensibele ruin was ze op zoek naar wat meer handvaten. Ze vertelt: “Je wilt continue verbeteren, althans ik wel. De puntjes op de i zetten en verder finetunen. Dit keer wilde ik graag werken aan mijn contragalop, waarin ik op zoek was naar wat meer handvaten voor meer controle en oprichting. Habibi is soms erg sensibel en dan kan het beetje hectisch worden, want hij schrikt nog wel eens. Imke gaf me de tip om wat meer te begrenzen door mijn handen wat verder naar beneden te zetten. Zulke kleine dingen maken direct verschil en dat is zo mooi om te zien en te ervaren.”

Workshop Horsebeat heel erg informatief

“Met de leerzame lessen en interessante workshops krijg je altijd weer nieuwe inzichten. Het is nooit hetzelfde, je leert altijd bij. Dat maakt het zo waardevol” vertelt Marloes. Voor haar de eerste keer dat ze de nieuwe workshop van Horsebeat volgde van Ilse van der Valk dit trainingsarrangement. Horsebeat voert hartslagmetingen uit bij paarden en aan de hand daarvan kan er een trainingsschema op maat gemaakt worden. Voor Marloes een waardevolle toevoeging, ze vertelt: “Ik vond het een hele leerzame workshop. Ik had deze workshop nog niet eerder gevolgd, maar ik vond het zeker een waardevolle toevoeging. Het is fijn dat theorie en praktijk gecombineerd wordt, zodat je eerst wat de diepte in kunt gaan en je kennis kunt verrijken met theorie alvorens je er mee aan de slag gaat in de praktijk.”