Imke wordt bondscoach Paard

HOOGE MIERDE – De KNHS maakte deze week de benoeming van Imke Schellekens-Bartels, Monique Peutz en Alex van Silfhout als bondscoaches dressuur bekend. Imke gaat de ponyteams en de “children” begeleiden, Monique de junioren, young riders en “Under 25”. Alex wordt de opvolger van Rini van der Schaft als bondscoach van de senioren. Alex en Monique schuiven door in de hiërarchie, zij waren al eerder actief als jeugdcoaches, Imke (41 jaar, Hooge Mierde) is de nieuwe naam in het team.

Imke vindt het een uitdaging om als teamcoach ervaring op te gaan doen:  “Ik heb gezien hoeveel voldoening mijn moeder uit haar carrière als bondscoach heeft gehaald. Zij heeft het tien jaar met veel succes gedaan. Ik heb meegekregen hoeveel er komt kijken bij een taak als bondscoach, dus ik onderschat het niet, en ik wil me ook graag verder ontwikkelen. Ik blijf zelf wel actief in de dressuursport als deelnemer”, aldus Imke. Als ruiter was Imke succesvol met het Nederlandse dressuurteam. Zij nam deel aan Europese Kampioenschappen, Wereldkampioenschappen en twee keer aan de Olympische Spelen.

Nederland won met Imke Olympisch zilver in China. Individueel won zij een bronzen medaille tijdens het EK in Italië, waar zij met het Nederlandse team goud won. Tijdens de Europese Kampioenschappen in Windsor (Engeland) en de Wereldruiterspelen in Kentucky won het Nederlandse team wederom goud. In Kentucky werd Imke individueel vierde met Sunrise. Haar opleiding als dressuurruiter kreeg zij vooral van haar moeder, Tineke Bartels, die zelf twintig jaar lang deel uitmaakte van het Nederlandse dressuurteam en vier keer deelnam aan de Olympische Spelen. Na haar VWO trainde Imke tien maanden bij Kyra Kyrklund in het Zweedse Flyinge. Ze volgde een deel van de Sporters Business Class en ging uiteindelijk naar Deurne, waar ze in de eerste lichting van de Masterclass zat. In 2013 behaalde zij de kwalificatie ‘topcoach niveau 5’ bij de KNHS.

Zij trainde de laatste jaren veel ruiters tijdens de talententrainingen van de KNHS en de trainingsweken van Academy Bartels. In de sport begeleidt zij de eigen stalruiters en veel buitenlandse leerlingen, waaronder de Japanse Kazuki Sado die met Barolo teamgoud won tijdens de Asian Games en deelnam aan de Wereldruiterspelen in Tryon.

Klik hier voor het persbericht van KNHS.