flag en

Imke succesvol met twee paarden in Tolbert Paard

Afgelopen weekend kwam Imke aan de start met Honorée (Jazz x Krack C) en Hey You (Romanov x Democraat) tijdens de meerdaagse K&U wedstrijd in Tolbert. Nog geen week terug uit Polen, waar Imke met haar ponyteam op het EK de bronzen medaille won, reed Imke op vrijdag met Honorée direct naar de winnende score van 72,353% in de Prix St. Georges. Hey You volgde in dezelfde klasse met een knappe 3e plaats en een score van 70,809%. Ook op zaterdag bleven Honorée en Imke de concurrentie ruim voor in de Intermédiaire I met een score van 72,059%. Hey You scoorde ook op zaterdag weer boven de 70% in de Prix St. Georges en eindigde daarmee op de derde plaats.

Honorée paard Tolbert Imke Schellekens

@Roland Hitze Photography

Opstappen en doorrijden
Imke: “Dit was een lekker weekend. Al voordat ik naar Polen vertrok had ik me ingeschreven voor de meerdaagse wedstrijd in Tolbert, omdat ik dit altijd een leuke wedstrijd vind. Toen ik zondagnacht terug kwam uit Polen en maandag weer ging rijden, voelden beide paarden fijn aan. Voor mij was dit ook even afwachten, want ook tussen Tokio en Polen ben ik maar één week thuis geweest.”

In de periode dat Imke in het buitenland zat heeft Tineke de training van Honorée op zich genomen, waar stalruiter Lars tijdelijk de teugels van Hey You overnam. Imke: “Ik ben heel verwend dat mijn moeder Honorée doorrijdt wanneer ik in het buitenland ben. Zij heeft hem super aan de gang gehouden en heeft ook Sezuanna doorgereden. Als zij de paarden heeft gereden kan ik zo opstappen en weer doorrijden. Meer dan drie paarden kan ze er echt niet rijden, vandaar dat Lars Hey You heeft getraind. Daarnaast heeft Hey You ook wat extra vrije dagen gehad.”

Ondanks dat het afgelopen weekend heel goed uitpakten, is deze voorbereiding niet iets dat Imke normaal graag heeft. “Vroeger zou ik het nooit zo gedaan hebben, maar ik wil graag op wedstrijd en dan moet je een compromis sluiten. We communiceren op dezelfde manier en spreken dezelfde taal, dat merk je wel. Dan is het mogelijk om de paarden door iemand anders te laten trainen en zo snel al weer op wedstrijd te gaan.”

Imke Schellekens Honorée tolbert

@Roland Hitze Photography

Powerhouse Honorée overtuigt
Voor Honorée was het alweer even geleden dat hij in de ring verscheen. Imke: “Op vrijdag was hij nog wat gespannen en moest ik iets meer sturen om geen fouten te maken. Zaterdag was die spanning weg en was de proef wat vanzelfsprekender. We maakte geen echte fouten, op één na. Tijdens het binnenkomen bij het wegdraven galoppeerde hij aan. Dat was uiteraard een onvoldoende. Gelukkig was de rest heel goed.”

Als Imke Honorée beschrijft heeft ze het meestal over een tank met veel power. “Het is een paard dat heel krachtig is. Vooral voor de galoptour scoort hij altijd hoge punten. Daarnaast is hij steady in de aanleuning en in het beeld.”

Hey You wordt steeds sterker
Voor de negenjarige Hey You was dit pas zijn tweede wedstrijd ooit. Imke: “Hey You was als jong paard slap en is pas het laatste jaar sterker geworden. Het gaat nu de goede kant op. We hebben hem echt de tijd gegeven om sterker te worden, maar vooral om zichzelf te vertrouwen. Dit heeft hij nodig gehad. Hij was als jong paard zó los, dat hij niet wist waar hij met zijn benen naar toe moest. Daarnaast vond hij opstappen ook spannend. Gelukkig is dat nu allemaal geen probleem meer. Het is heel leuk om te merken dat hij nu het vertrouwen krijgt en ook op wedstrijd ‘gewoon’ zijn ding doet.

Hey You Imke Schellekens-Bartels

@Roland Hitze Photography

Ondanks dat het pas zijn tweede wedstrijd ooit was, scoorde Hey You beide dagen boven de 70%. Imke: “Hey You is wat lichtvoetiger en charmanter dan Honorée. Hij mag in alles nog net wat meer kracht krijgen. Met hem gingen beide proeven heel fijn, alleen de rechterpirouette maakten we beide proeven een fout. Dat is wel iets dat beter moet, want hij kan hele mooie pirouettes draaien. Voor de pirouette naar links hadden we een negen.”

Stiekem de ambitie voor het echte werk
Tolbert was een mooie wedstrijd, maar stiekem kijkt Imke er naar uit om weer mee te rijden op internationale wedstrijden. “Ik zeg niet dat Honorée en Hey You goed genoeg zijn om echt mee te kunnen doen op internationaal top niveau, maar ik kan met deze twee fijne paarden wel weer een beetje inkomen. Voor het echte werk hoop ik straks Sezuanna (v. Blue Hors Zack) te hebben. Zij was in Tolbert mee als trainingspaard. Ze is nog heel groen, maar het is een hele bijzondere merrie en ze lijkt de potentie te hebben om wel internationaal mee te gaan doen. Dat is voor de langere termijn uiteraard, maar stiekem heb ik de ambitie, als het echt goed genoeg is, om het nog één keer te gaan proberen.”