flag en

Imke maakt EK-team pony’s bekend Paard

Afgelopen donderdag heeft bondscoach Imke Schellekens-Bartels bekend gemaakt met welk team zij afreist naar het Poolse Strzegom voor het Europees Kampioenschap pony’s, welke plaatsvindt van 10 tot en met 15 augustus.

Het team
De volgende vier combinaties zijn geselecteerd voor het team:

  • Veerle van Hof (Kerkrade) – Equine parks Xander
  • Jill Kempes (Erichem) – Next Black Magic
  • Bridget Lock (Appeltern) – Don Davino Horsepoint
  • Ilse de Wilde (Andel) – Falco

Sophie van der Steen uit Erp vormt met haar pony Yellow Boy de reservecombinatie van het team.

Veerle van Hof maakte vorig jaar nog deel uit van Imke’s EK-team Children met Don Diablo. Met dit team nam ze de zilveren medaille naar huis. Ook Jill Kempes heeft al ervaring met internationale kampioenschappen

Afgelopen jaar maakte zij ook al deel uit van het EK ponyteam met Next Black Magic. Dit team behaalde destijds het teambrons in Hongarije. Voor Bridget, Ilse en Sophie is dit hun eerste internationale kampioenschap.

Bondscoach
Bondscoach van het team Imke Schellekens-Bartels laat weten veel vertrouwen te hebben in het kunnen van alle vijf de combinaties en veel zin te hebben in de komende weken in aanloop naar het EK.

EK Children
De voorbereiding voor het EK pony’s gebeurd voor bondscoach Imke deels op afstand, want vandaag start eerst nog het EK Children in Oliva Nova. Imke is hiervoor vanochtend op het vliegtuig gestapt naar Spanje, waar ze het Nederlandse team Children zal begeleiden tijdens dit Europees Kampioenschap.