flag en

Imke en Hey You winnen in Velsen-Zuid met een persoonlijk record Paard

Afgelopen weekend kwam Imke aan de start bij de goed georganiseerde wedstrijd in Velsen-Zuid. Zowel Hey You als Honorée mochten de ring betreden en liepen een fijne proef. Hey You won de Prix St. Georges met een voor hem persoonlijk record van 72,9%. Ook Honorée liep naar een goede score van 71,8%, wat de derde plaats opleverde.

Nagenoeg foutloze proef voor Hey You

Beide paarden liepen een goede proef, maar die van Hey You was nagenoeg foutloos. Imke: “Hey You wordt steeds sterker. Hij kreeg voor zijn series 8-en zelfs een 9! Het is echt een fijn paard.”

Deze foutloze proef werd door de jury’s beloond met een super score van 72,9%. Imke: “Dit is een persoonlijke record voor Hey You! Daar ben ik natuurlijk trots op. Ook ben ik blij dat je zijn vooruitgang terug ziet in de scores.”

Honorée was gedurende de proef wat heet. Imke: “Ondanks dat ik dat ‘hete’ wel een fijn gevoel vind, omdat ik merkt dat hij dan echt zijn best doet, leverde dit in deze proef te veel spanning op in het stapgedeelte. Dat kostte punten, maar verder liep hij een hele expressieve proef en was ik toch heel tevreden.” Dit was niet onterecht, want met een score van 71,8% eindigde de combinatie op een mooie derde plaats.