flag en

“Ik hoop stiekem dat het zaterdag hard gaat waaien, zodat we niet meer weg kunnen” – Trainingsarrangement Paard

Voor de tiende keer trok Jasmine van Westerloo weer naar Landgoed Culitsrode om te genieten van een vakantie tussen de paarden. Ze bracht voor de derde keer haar dochter Kyra mee en zij was niet van plan om snel weer huiswaarts te keren.

Afgelopen week was het een echte moeder-dochter vakantieweek op Academy Bartels. Tijdens de 6- daagse trainingsweek van Imke en Tineke deden verschillende moeder-dochter combinaties mee. Jasmine en Kyra zijn intussen echte vaste klanten van Academy Bartels en daar vertellen ze maar wat graag over. Jasmine bracht haar 12-jarige paard Doppfelgänger (v. Dayano) mee en Kyra nam opnieuw de 6-jarige merrie Eikenhorst Maribel (v. Samba Boy) mee.

Doel voor ogen
Kyra weet heel goed wat ze wil bereiken. Op internationaal niveau starten met haar pony Maribel. “Ik kan me geen leven voorstellen zonder paarden. Ik kom uit een echte paardenfamilie en dat brengt best wel wat ambitie met zich mee. Momenteel start ik met Maribel Z2, bij Imke ben ik dan natuurlijk aan het juiste adres om de puntjes op de i te zetten. Na elke trainingsweek kan ik weer even vooruit met Maribel, we nemen het samen heel goed op en ik heb ook echt het gevoel dat wat ik op Academy Bartels leer ook echt effect heeft.” Voor Jasmine is het heerlijk om haar dochter zo fanatiek bezig te zien met haar pony. Lachend vertelt ze: “Dat alleen is al een reden om naar hier te komen. Met mijn eigen paard heb ik een aantal moeilijke periodes gehad. Soms lukt het gewoon even niet. We mogen al een hele tijd Z2 starten, maar die stap zetten bleek toch best moeilijk te zijn. Samen met Imke kijken we op een positieve manier naar hoe we de basis nog meer kunnen bevestigen.”

 

Altijd iets nieuws
Voor Jasmine is het alweer de tiende trainingsweek bij Imke. “Toch leer ik elke keer weer iets nieuws. Na elke week ben ik met mijn paard gegroeid en heb ik ook de mogelijkheid om thuis verder aan de slag te gaan. Tijdens de trainingsweek krijgen we ook een cursus rond beweging. Vroeger was dat vaak krachttraining, werken rond het verbeteren van je spieren. Deze keer leerden we eerder stretchen en balans oefeningen, dat vond ik echt en positieve invalshoek. Je wordt je echt bewust van hoe je jouw lichaam op de juiste manier, maar ook op een verkeerde manier gebruikt.” Kyra ging voor de derde keer aan de slag op de flexchair. “Ik leer er elke keer weer iets anders van. Het heeft ook een enorm positieve invloed op mijn pony. Wanneer ik een paar kleine aanpassingen maak voel ik meteen een groot verschil.”

Speciale band
Op trainingsweek gaan met je moeder lijkt misschien niet zo voor de hand liggend. Voor Jasmine en Kyra is niets minder waar. “De paarden scheppen tussen ons een hele speciale band,” aldus Jasmine. “We spenderen zoveel uren samen door met onze paarden bezig te zijn en dat maakt mij echt heel gelukkig. Welke moeder is op zo’n manier aanwezig in het leven van haar 13-jarige dochter? Het delen van dezelfde hobby brengt ons misschien wel veel dichter samen dan andere moeders en dochters. Daar ben toch best wel trots op.”