flag en

Hey You maakt een fantastisch LT-debuut met Imke Paard

Vorig jaar stelden we de ondertussen negenjarige Hey You al voor. Deze charmante ruin staat sinds zijn vijfde bij Academy Bartels op stal. Afgelopen jaren heeft hij tijd nodig gehad om te ontwikkelen en groeien, maar afgelopen weekend stond zijn wedstrijddebuut met Imke gepland. De combinatie startte direct in de Lichte Tour en behaalde de hoogste dagscore.

Het meetmoment in Heerjansdam was de locatie van Hey You zijn debuut. Imke: “Ondanks dat het voor de eerste keer was dat hij de ring in mocht, liep hij rond alsof hij ontzettend veel ervaring had. Hij was heel los en dat geeft dan ook een heel charmant beeld. Ik kon gewoon merken dat de basis goed voor elkaar is.” Niet alleen Imke merkte dat, ook de jury zag dit. De score van bijna 70% in de Prix St. Georges bleek de hoogste van de dag.

Punten pakken in de galoponderdelen
In het galopgedeelte werden hoge punten behaald door Hey You en Imke, maar ook de ruime stap zorgde voor mooie punten. Imke: “Het aanleren van de wissels duurde even bij Hey You, maar met veel geduld is dat helemaal goed gekomen.

Toen het kwartje eenmaal viel, pakte hij het direct snel op. Ondertussen springt hij de series zonder problemen. Sterker nog, vandaag hebben we achten gekregen voor de series. Daarnaast leverde ook de galopappuyementen mooie punten op.”

De stap van Hey You is enorm ruim, en dat valt op. “Hey You kan echt mega groot stappen. We hadden daar dan ook achten voor in deze proef. Klein stappen vind hij nog iets moeilijker, daar moet hij ook nog iets sterker in worden.” aldus Imke.

Veel talent voor verzameling
Het meetmoment in Heerjansdam was een goede eerste ervaring voor Hey You. Het doel is voor nu dan ook om hem vaker mee te nemen in de Lichte Tour, zodat hij meer ervaring op kan doen. Thuis wordt er echter al doorgetraind naar de Grand Prix. Imke: “Hey You heeft heel veel aanleg voor de verzamdelde oefeningen. Hij kan bijvoorbeeld ook al heel makkelijk piafferen. In zijn geheel moet hij nog iets sterker worden, maar de basis is goed en daarvandaan werken we verder.”