fbpx

Het perfecte verjaardagscadeau

De in Oisterwijk wonende Elisa de Kock kreeg voor haar 19e verjaardag een trainingsarrangement cadeau van haar ouders. Elisa noemt het een ‘dream coming true’ ervaring, haar 4-daagse trainingsweek bij Academy Bartels. Waar het oorspronkelijke plan was om met haar paard Jardee af te reizen naar Hooge Mierde, veranderde dat vlak voor haar trainingsweek naar zelfs twee paarden!

Gewijzigde plannen
Elisa sprak al meerdere keren thuis met haar ouders over dat ze er wel van droomde om een keer mee te doen aan een trainingsdag of -week van een bekende dressuurruiter. Toen haar ouders via een kennis hoorden van de trainingsarrangementen op Academy Bartels, besloten haar ouders om haar een trainingsarrangement cadeau te doen voor haar 19e verjaardag.

Het plan was van origine om met de 9-jarige Jardee deel te nemen aan het trainingsarrangement. Vlak na het boeken van het trainingsarrangement veranderde echter de situatie. Elisa legt uit: “Al voor een wat langere tijd speelde het idee om er misschien op termijn nog een paard bij te kopen, maar hier was ik nog niet echt concreet mee bezig. Ik heb Jardee nu 2,5 jaar, ze is 9 jaar en we starten Z1. Ik zit best wel vol ambities en ik wil erg graag verder komen in de dressuur. Thuis ben ik dus ook al fanatiek aan trainen voor het Z2 en ik ben zeker nog niet klaar met haar. Mij leek het gewoon erg leuk om daarnaast nog een wat jonger paard te hebben en daarmee aan de slag te gaan. Deze plannen waren niks meer dan ideeën te noemen, totdat ik een héél erg leuk paard kreeg aangeboden via de stal waar ik destijds ook Jardee heb gekocht! Die ben ik gaan proberen en ja, van het een kwam dus het ander”.

Toen stonden er 2 weken voor het trainingsarrangement dus niet 1, maar 2 paarden op stal. Elisa vertelt lachend: “Dat ging wel even snel, maar soms moet het gewoon zo zijn. Daytona is een 5-jarige merrie, loopt op M2 niveau en ik ben echt heel erg blij met haar. Het voelde direct goed!”. Ze nam direct contact op met Academy Bartels, maar helaas zat haar trainingsarrangement vol. Elisa vertelt: “Toen zat ik echt wel even met mijn handen in het haar, want hoe moest ik dit gaan oplossen als ik zelf 4 dagen weg zou zijn? Ik was zó blij toen ze van Bartels belde dat er toch nog een plaatsje was vrijgekomen en ik alsnog Daytona ook mee kon nemen.

Van losser in het frame tot elkaar beter leren kennen
Ambitieus als ze is, kwam Elisa natuurlijk niet zonder trainingsdoelen naar Bartels. Ze vertelt: “Je denkt daar in aanloop naar het arrangement natuurlijk wel veel over na. De dingen die ik in april had bedacht veranderen gaandeweg ook weer. Dus ik heb afgelopen week gewoon gekeken naar waar ik tegenaan liep in mijn trainingen. Met Jardee was dat natuurlijk iets makkelijker dan met Daytona, omdat je die het langste kent. Voor mij was het verder werken aan de wissels voor het Z2 met haar een van mijn trainingsdoelen. Bij Daytona was dat gewoon wat lastiger, je bent nog zo aan het ontdekken en elkaar aan het leren kennen. Ik ben er daarom vrij blanco ingegaan en dacht we zien het wel”.

Eenmaal gearriveerd bij Bartels was het wel even wennen voor Elisa. Zo vertelt ze: “je bent zo je instructeur van thuis gewend, ik moest echt wel even wennen. Maar na 1 les begreep ik Imke al veel beter en haar instructies waren echt goed”. Met haar Jardee werkte ze vooral aan het losser worden in het frame en de bovenhals. Elisa vertelt: “Imke had hele fijne tips voor het loswerken. Met Jardee moet ik echt links en rechts wat meer stelling vragen om op die manier haar te laten loslaten over de bovenlijn. Ook moet ik goed blijven voelen dat ze haar achterbenen blijft meenemen en van achter naar voren blijft lopen. Dit waren ook tips ter voorbereiding van die wissels.” Met een beter ritme en de tips van Imke, gaat Elisa hard aan het werk om de galopwissels met Jardee te verbeteren.

De 5-jarige Daytona vond het allemaal toch nog best wel spannend. Zo vertelt ze: “de eerste dag vond ze het toch wat spannend, ze was daardoor best wat scherper op haar omgeving en op mijn hulpen dan thuis. Ik ken haar ook nog niet zo goed, dus ben dan altijd toch wat voorzichtig.” Imke gaf Elisa vooral de feedback om niet te vergeten haar been er aan te houden en contact te geven, zodat ze niet het gevoel kreeg dat ze er alleen voor stond. Elisa vertelt: “Daytona is pas 5 en weet nog niet hoe en wat ze moet doen. Ze mag het natuurlijk spannend vinden, maar ik moet minder afwachtend zijn. Met de begeleiding van Imke weet ik nu hoe ze ik haar op de juiste manier moet begeleiden tijdens spannende momenten. Dat is echt heel fijn.” Met Mischa kon Elisa juist wat dieper op de materie ingaan en met behulp van beide instructeurs kon ze werken aan meer ontspanning en het wat lager instellen van de hals.

Elisa vertelt lachend: “ik kon hier echt uit mijn comfortzone stappen. Je leert zoveel en het is ook wel is goed om iemand anders mee te laten kijken en hun visie te horen. Naast je eigen lessen, kan je hier nog zoveel meer bijleren. Je kunt naar alle trainingen gaan kijken als je wilt, dat is super leuk en leerzaam om mee te kijken. Iedereen is ook zo vriendelijk  en je kunt echt alles vragen.”

De ultieme wauw-factor
In een woord: wauw. Dat is wat Elisa kan vertellen over Academy Bartels. Ze vertelt: “Ja, je komt hier ’s ochtends aanrijden en vanaf de oprit zie je al direct een super mooi stallencomplex, in een prachtige omgeving en dan sta je wel even stil van wauw, zó mooi. De stallen zijn prachtig, met de binnen- en buiten luikjes vind ik ook super leuk en ze staan er gewoon ook nog is super goed bij.

Ook de groep vond Elisa erg leuk. Ze maakte deel uit van een van onze jongste groep deelnemers van misschien wel de afgelopen jaren. Eliza , zelf 19 jaar, was de op één na oudste van de groep. Ze vertelt erover: “ik vond het helemaal niet erg om bijna de oudste te zijn. Je kletst lekker met iedereen en na de trainingen hebben we het ’s avonds ook nog erg gezellig gehad met elkaar in de bibliotheek. Het enige jammere was misschien dat het voor mij met twee paarden wat lastiger was om bij de lessen van de anderen te gaan kijken, want in die tijd moest ik natuurlijk af- en opzadelen. Maar goed, je praat altijd nog even na met elkaar over de training van die dag.”

Een echte eye-opener de flexchair
Bij dit 4-daagse trainingsarrangement zat de workshop Flexchair onder leiding van Saskia. Voor Elisa een echte ‘eye-opener’. Ze legt uit: “Saskia heeft mij zo geholpen, niet normaal wat zo’n flexchair teweeg kan brengen.” Zo vertelt ze dat ze erg is geholpen met het verbeteren van haar zit, zowel het klemmen met haar bovenbenen als haar eigen positie in het zadel.. Tijdens deze workshop kwam Elisa erachter dat haar zit haar paarden eigenlijk meer in de weg zit dan ze dacht. Na de workshop was het verschil meteen zichtbaar tijdens het rijden van haar paard Jardee. Elisa sluit af: “ik vond de workshop echt heel leerzaam en ook heel fijn hoe Imke en Mischa daar dan op voortborduren in de lessen. Dat is echt fijn en maakt dat je er nog bewuster mee aan de slag gaat.” Op de vraag of we Elisa volgend jaar weer terug zijn bij Academy Bartels antwoord ze: “JA! Als het aan mij ligt zeker weten! Ik vond het echt heel erg leerzaam en leuk, en kom zeker nog is terug”.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, ontvang leuke trainingsvideo's en ben als eerste op de hoogte over de trainingsarrangementen.

Een trainingsarrangement bij ons volgen?

Bekijk alle mogelijkheden op onze website.

get in touch

CONTACT FORMULIER