flag en

Het Nederlandse Children-team wint zilver op het EK in Hongarije! Paard

Na een super spannende strijd, met minimale verschillen, wist het Nederlandse Children team onder begeleiding van Imke het zilver te winnen. Mede dankzij Kebie Raaijmakers met Happy Feet, die de hoogste Nederlandse score van dik 83% noteerde, behaalde Nederland 245,201 punten in de teamwedstrijd. Duitsland behaalde 0,267 punten meer en won daarmee het goud!

Topscores voor Kebie en Maura vandaag
Vandaag, dinsdag 12 augustus, vond de tweede dag van de landenwedstrijd plaats en daarmee de afsluiting van deze wedstrijd. Voor Nederland kwamen vandaag aan de start Kebie Raaijmakers met de bekende Happy Feet (Tuschinski x Animo) en Maura Knipscheer met Amaretto (Krack C x Jazz). Beide combinaties reden een fantastische proef en scoorde ruim boven de tachtig procent. Kebie werd beloond met een score van 83,417% en Maura zag na haar proef de score oplopen tot 82,825%.

Goede start gisteren
Niet alleen de scores van vandaag, maar ook de scores van gisteren zijn het benoemen waard. Aan de start voor Nederland verschenen gisteren Veerle Farla met Formidable (Tango x Purioso) en Veerle van Hof met Don Diablo (Westpoint x Polansky). Beide combinaties reden goede proeven, waarbij Veerle Farla een scoren noteerde van 78,959%. Veerle van Hof behaalde met haar paard 76,092% en werd daarmee uiteindelijk het wegstreepresultaat voor de teamscore.

Nederland en Duitsland staken er duidelijk bovenuit
De spanning om het goud was heel groot, echter was het al snel duidelijk dat dit een strijd werd tussen Nederland en Duitsland, die de overige concurrenten ruimschoots voor bleven. Uiteindelijk won Frankrijk het brons met een totaalscore van 217,376.