flag en

Het Japanse record verbroken tijdens CDI de Compiègne Paard

Afgelopen weekend vertrokken zowel Kazuki Sado als Ryunosuke Kuroda met hun paarden naar Compiègne. Onder begeleiding van Imke en Tineke noteerden zij fantastische scores, waarmee onder andere het Japanse all-time record verbroken werd.

Eindelijk weer de ring in voor Ryu en Bellatre
Na een wedstrijdpauze van een jaar, verschenen Ryu en Bellatre weer aan de start in de CDI3* Grand Prix. Tineke: “We waren echt heel blij dat dit duo kon deelnemen in Compiègne. Ondanks dat Ryu en Bellatre een korte aanloop hadden qua training naar deze wedstrijd, was Bellatre in goede vorm. En dit zag je ook in de proef. Zo gingen de piaffe en passage onderdelen echt fantastisch. Naast de hoogtepunten, waren er ook momenten dat je terug zag dat dit duo al een jaar niet in de ring heeft gereden. Zo werd Bellatre in de galoptour te heet, waardoor Ryu het lastig had. Er ontstonden telfouten in de series en er kwamen fouten in de eners. Toch zijn we echt heel tevreden met wat deze combinatie liet zien. Vanaf hier kunnen we zeker doorwerken naar een nog hogere score.” Ryu en Bellatre kwamen uit op een nette score van 65.370%.

Japanse record verbroken door Kazuki en Ludwig
Kazuki wilde voornamelijk met Ludwig der Sonnenkönig 2 nog extra wedstrijdervaring op doen. Vandaar dat er werd besloten op Barolo dit weekend thuis te laten en vooral te focussen op de imposante voshengst. Het duo kwam aan de start in de CDIO 5* en reed twee fantastische proeven. Dat leverde in de Grand Prix proef een score van bijna 70% (69.674%) op.

Bij de Kür op Muziek werd daar nog een schepje bovenop gedaan. Met een geweldige proef won de combinatie de 4e prijs met een score van 76,155%. Een fantastisch resultaat in dit sterke deelnemersveld én tevens de hoogste score die een Japanse combinatie ooit reed op een internationaal 5* Grand Prix wedstrijd. Tineke: “Ja dat was echt fantastisch. Het beeld bij deze twee is heel harmonieus en ze reden gewoon een foutloze kür. Ik kan eigenlijk niks bedenken wat niet goed ging. Voor een nog hogere score zal wellicht de moeilijkheidsgraad omhoog moeten, maar wij zijn zo onwijs trots op dit resultaat van Kazuki en Ludwig.”

Selecties voor de Olympische Spelen
De scores die gereden zijn in Compiègne tellen mee in de beslissing welke drie Japanse ruiters afgevaardigd worden naar de Olympische Spelen deze zomer. Niet alleen deze wedstrijd telt mee, komend weekend staat er een selectiewedstrijd voor alleen Japanse ruiters op de planning. Deze wedstrijd vind plaats in België. Zoals het er nu naar uit ziet heeft Kazuki door zijn topscores van afgelopen weken een grote kans op afgevaardigd te worden. Voor Ryu is het spannender. Hij heeft veel minder wedstrijden kunnen rijden, dus hij zal in België de concurrentie voor moeten blijven.