flag en

‘Grote dromen moet je aanmoedigen’ – Trainingsarrangment Paard

Op Academy Bartels vond in februari een echt moeder-dochter trainingsarrangement plaats. Er waren verschillende combinaties die met z’n tweeën en een volle trailer naar landgoed Culitsrode trokken. Zo konden ze samen wat quality time met hun familie en hun paarden spenderen. Deze week zijn Nicole en Sissi aan het woord, die voor de eerste keer een trainingsarrangement bij Imke kwamen volgen.

Nicole (47) rijdt al paard sinds ze klein was. Vroeger deed ze niets liever dan crossen door het weiland en de hindernissen konden niet hoog genoeg staan. Haar dochter Sissi (11) heeft de paardenkriebels volledig van haar moeder overgenomen. Ook zij volgde in haar vakantie liever een trainingsarrangement, dan naar het buitenland te trekken.

Leermeester
Nicole’s dochter Sissi bracht Maharadja mee. “Hij is een echte leermeester”, vertelt ze. “Ik kan altijd op hem vertrouwen en samen hebben we toch al een aantal mooie dingen bereikt. We werden regiokampioen in de L2 en mochten naar de Hippiade. Daarnaast mogen we komende week naar het NK in de klasse M2. Deze week wil ik samen met Imke de puntjes op de i zetten, zodat we daar goed kunnen presteren! Ik droom ervan om ooit op internationaal niveau te starten en misschien wel ooit een EK mee te rijden.” Nicole vindt Sissi’s grote dromen helemaal oké en moedigt ze graag aan. “Ik vind het geweldig om Sissi zoveel te zien leren van Imke, daar word ik als moeder heel trots van.”

Veelzijdig
Nicole en haar paard Tango wilden graag werken aan de stabiliteit en controle tijdens het rijden. “Dat is voor ons niet onbelangrijk, want Tango is een echte allrounder. We vinden het leuk om te springen en zo af en toe een rondje op de crossbaan af te leggen, maar starten daarnaast ook in de M1 dressuur.  Ik vind dat in elke tak van het paardrijden de basis super belangrijk is. Op Academy Bartels wilde ik daaraan werken. Zodra de basis goed is, komen de moeilijkere oefeningen vanzelf.”

Deel van het geheel
“Dit was onze eerste trainingsweek op Academy Bartels en dat is ons erg goed bevallen,” vertelt Nicole. “Het is toch best ongewoon dat mensen van elk niveau hier terecht kunnen om te trainen. Van iemand met een palmares als dat van Tineke en Imke kan je zoveel leren. Voor we aankwamen waren we best wel nerveus over hoe alles zou draaien op stal. Maar eens we hier waren, werden we volledig opgenomen in het stalmanagement, iedereen is aardig en houdt rekening met elkaar. De sfeer is hier zo gemoedelijk en ontspannen. Dat voel je ook echt wanneer je aan het trainen bent. Ik kan me geen betere omstandigheden voorstellen.”

Ondertussen heeft Sissi met Maharadja het NK meegereden en zijn ze op een heel erg mooie 2 de plek geëindigd. Gefeliciteerd Sissi, wij bij Academy Bartels zijn erg trots op jou!