flag en

Goede individuele resultaten voor Nederlandse ponyruiters in Hongarije Paard

Afgelopen zondag werd het Europees Kampioenschap Jeugd in Hongarije afgesloten met de kür op muziek pony’s. De Nederlandse combinaties gaven wederom alles, waarbij Lara van Nek uiteindelijk de beste Nederlander werd met een score van 78,24% en een zevende plaats. Ook de andere combinaties reden een goede proef en wisten daarmee nog plaatsen te winnen.

Het niveau was gedurende dit kampioenschap voor ponyruiters erg hoog. In de kür op muziek scoorden drie combinaties boven de 80%, waarbij de Duitse Lucie-Anouk Baumgürtel opnieuw de sterkte was. Met Zinq Nasdaq FH reed de amazone naar 85,73% en won daarmee het goud.

De beste Nederlander
Lara van Nek was net als in de individuele proef de beste Nederlander in de kür op muziek. Met haar pony Baumann’s Despino behaalde zij een score van 78,24% en eindigde daarmee op de zevende plaats. Lara: “Ik heb alles gegeven wat ik kon geven. We konden niet veel beter dan we nu hebben gedaan.

Het is mijn laatste wedstrijd met Baumann’s Despino, hierna maak ik definitief de overstap naar de paarden. De kür op muziek was mijn beste proef gedurende dit kampioenschap. In één uitgestrekte draf hadden we nog een klein taktfoutje, verder ging alles heel goed.”

Plaatsje omhoog
Ook de overige Nederlandse combinaties deden er in de kür op muziek nog een schepje bovenop. Jill Bogers en Site Hopman vochten zichtzelf nog een plek omhoog. Jill en haar First Hummer kwamen tot 75,91% en de achtste plaats. Site scoorde met haar Brouwershaven Uthopia II een mooie score van 74,93% en eindigde daarmee op de 10e plaats.

Bondscoach Imke is trots op alle meiden. “Ze hebben super gestreden en de proeven werden gedurende het kampioenschap steeds beter. Met het hele team hebben we alle goede resultaten in Hongarije al gevierd met een gezellige barbecue.”