flag en

Geslaagde observatiewedstrijd voor Pony’s en Children in Schijndel Paard

Op zaterdag 11 juli vond de tweede en tevens laatste observatiewedstrijd voor de Children rubriek plaats in Schijndel. Daarnaast hadden de ponyruiters hun eerste observatiewedstrijd. Aan de hand van deze observatiewedstrijden bepaalt Imke, als bondscoach van de jeugd, welke ruiters en/of amazones een plaats in het team krijgen en daarmee deel mogen nemen aan de Europese Kampioenschappen.

Laatste kans voor de Children
Children is een internationale rubriek die in Nederland steeds meer bekendheid krijgt. In deze rubriek rijden jeugdruiters en amazones van tussen de 12 en 14 jaar op een E-pony of paard een proef die vergelijkbaar is met Z1 niveau. Dit jaar is er een brede kopgroep, waardoor deze observatiewedstrijd extra spannend was. Imke: “Het is erg leuk om te zien dat het aantal goede Children combinaties zo hard groeit. Er werden super goede proeven gereden in Schijndel, waardoor er een brede kopgroep is.

Voor mij maakt dat de keuze aan de ene kant wellicht moeilijker, maar ik ervaar het vooral als een luxe dat er zo veel goede Nederlandse combinaties zijn.” Binnenkort zal het team dat uiteindelijk deel mag nemen aan het EK bekend gemaakt worden.

De pony-combinaties toonde zich goed
Niet alleen bij de Children rubriek werden er goede proeven neergezet, ook de pony-combinaties deden goede zaken. Voor deze ruiters en amazones was het de eerste observatiewedstrijd. Over een paar weken volgt de tweede observatie in Geesteren. Afgelopen observatiewedstrijd werd al duidelijk dat ook binnen deze categorie er sprake is van een brede groep van zeer sterke combinaties. Imke: “Er werden goede proeven gereden, dus het zal nog spannend worden in Geesteren, waar de ponyruiters en -amazones zich opnieuw moeten bewijzen.”