Excellent Dressage Sales via livestream te volgen Paard

De prestigieuze dressuurpaardenveiling Excellent Dressage Sales is volgende week live te volgen via www.clipmyhorse.tv. Enkele opvallende paarden die onder de hamer gaan van veilingmeester Koen Olaerts zijn de goedgekeurde hengst Fürst Edition, Lichte Tour-paarden Edeem en Boy Bentley en de jonge talentvolle elitemerrie Ilaya.

Excellent Dressage Sales wordt wederom gehouden op Landgoed Culitsrode in Hooge Mierde. Met uitzondering van een paar jonge paarden worden de paarden op woensdag 12 april onder het zadel gepresenteerd. Er is vanuit het buitenland opvallend veel interesse. “We merken dat de internationale bekendheid groeit. We denken dat dit te maken heeft met onze zomereditie, die we in samenwerking met KWPN hebben georganiseerd tijdens het WK voor Jonge Dressuurpaarden afgelopen jaar”, aldus Nico Witte namens de organisatie.

De afgelopen weken zijn de paarden al veelvuldig uitgeprobeerd. Dit weekend komt de collectie bij elkaar in Hooge Mierde, waar het ook nog mogelijk is om de paarden te rijden.

De presentatie van de veiling gaat om 20.00 uur van start, is gratis toegankelijk én ook te volgen via Clip My Horse. De veiling is op zaterdag 15 april. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via www.excellentdressagesales.com. Die dag worden deze paarden nogmaals vanaf 16.30 uur gepresenteerd, gevolgd door de veiling die rond 19.00 uur begint. Het is ook mogelijk om deze avond telefonisch een bod uit te brengen.