fbpx

L’ANNÉE HIPPIQUE

L’année Hippique is al vanaf 1943 hét hippische jaarboek dat verslag doet van de belangrijkste evenementen in de paardensport, geïllustreerd met fotografie en artikelen van wereldklasse. Ieder najaar laat L’année Hippique paardensportliefhebbers de sfeer herbeleven van het voorbije eventing-, spring-, en dressuurseizoen. Het naslagwerk geeft een prachtig beeld van de competitieve dynamiek bij alle grote wedstrijden en kampioenschappen.

L’histoire se répète
De eerste L’année Hippique werd in 1943 uitgegeven door Jean Bridel (CH) en Oscar Cornaz (FR). In de jaren ‘70 was Max Ammann (CH) de drijvende kracht. In 1984 nam de Nederlandse uitgeverij BCM van Joep Bartels en Henk Brüger de titel over. Bartels verliet het bedrijf In 1997, in 2016 nam ook de familie Brüger afscheid en werd BCM onderdeel van het Duitse Forum Media Group. Dit bedrijf verzette onlangs zijn bakens en draagt de titel nu over aan Gijs Bartels, zoon van de voormalige uitgever Joep Bartels, waarmee de geschiedenis zich herhaalt. In 2022 verschijnt het jaarboek niet. Bartels zet L’année Hippique vanaf 2023 voort vanuit zijn familiebedrijf Academy Bartels.

L’année Hippique Awards
Academy Bartels heeft ambitieuze plannen om de titel voort te zetten, waarbij ook de L’année Hippique Awards een belangrijke rol blijven spelen. Sinds vele jaren geven deze awards een blijk van waardering voor ’s werelds beste indoor/outdoor events, en ’s werelds beste ruiters/amazones in de disciplines dressuur, springen, eventing en vipannen.

get in touch

CONTACT FORMULIER