fbpx

Een vakantie voor paard en baas

Vriendinnen Dianne Sitters en Mirriam Hellemons waren afgelopen week op hun jaarlijkse paarden-uitje bij Academy Bartels. Al voor het derde jaar op een rij komen ze met hun paarden naar Landgoed Culitsrode voor het volgen van een van onze trainingsarrangementen.

 Al 40 jaar zijn de dames vriendinnen, ze kennen elkaar vanaf de ponyclub en zijn sindsdien dikke paardenvriendinnen. Ze volgde deze week de 4-daagse trainingsweek van Mischa. Mirriam bracht de 10-jarige ruin Hotspot (Chippendale x Grand Cru) mee. Op dit moment brengt ze de ruin uit op M-niveau, maar wilt binnenkort de overstap naar het Z gaan maken. Dianne nam haar 13-jarige Johnson merrie Emerald K mee, welke zij ook uitbrengt op M niveau.

Goede aanvulling op dagelijkse training
Mirriam vertelt: “In zo’n trainingsweek heb je echt een week voor jezelf en je paard. Vooral ook om te kijken waar staan we nu en wat kan er nog beter. Door een top trainer als Mischa krijg je altijd weer nieuwe inzichten in hoe je sommige dingen wat meer, of beter, kunt bevestigen of juist op een andere manier kunt benaderen. Het fijne is ook nog, het sluit super goed aan op onze training thuis.” Dianne vult aan: “Dat is ook de reden dat we zo graag hierheen komen. Deze manier van trainen past goed bij ons en onze paarden. Oefeningen die je bijvoorbeeld thuis ook al rijdt met je eigen instructeur, worden hier weer op een andere manier benadert of ingestoken. Zoals bij mij bijvoorbeeld mijn travers. Die kwam nog niet helemaal goed uit de verf en Mischa gaf mij de tip om mijn been op een bepaalde manier neer te leggen, waardoor ik direct in de juiste houding kwam te zetten en het wel lukte. Daar leer ik van, soms is het dan iets heel simpels, maar kan ik daar wel weer mee verder.”

Hartslagmetingen zijn eye-opener
Tijdens deze trainingsweek volgde Dianne en Mirriam de workshop Horsebeat van Ilse van der Valk. Mirriam haar paard Hotspot heeft een medisch verleden en sinds een jaar zijn ze weer fanatiek aan het trainen. Voor haar was de Horsebeat een fijne bevestiging dat het goed met hem gaat: “Door de workshop met de hartslagmeter kon ik concluderen dat hij toch wel weer in hele goede conditie is. Tijdens het rijden met alle oefeningen ging zijn hartslag geen een keer omhoog en dat bevestigde voor mij wel dat hij er nu wel weer klaar is voor om ook de wat zwaardere oefeningen weer mee op te gaan pakken.” Dianne zegt: “Het was echt een eye-opener. Je denkt allemaal dat je een intensieve training aan doen bent, en voor mezelf is dat ook wel zo, maar je ziet dan uit die hartslagmetingen dat het eigenlijk voor het paard wel mee valt.”

De gemoedelijke sfeer maakt het compleet
“Je komt hier maandag aan en je wordt direct zó warm ontvangen, net alsof je hier elke week komt. Je wordt welkom geheten, het is top geregeld en iedereen is vriendelijk. Alles is zó gastvrij! Je stapt na je training een rondje om het erf en dan kom je Imke tegen die toch even vraagt hoe het geweest is en maakt even een praatje met je. Dat is zo leuk, ze hoeft het niet te doen, maar neemt toch even de tijd voor mij. Dat zorgt voor een heel warm gevoel!” vertelt Dianne. Mirriam vult aan: “De paarden staan er super bij, ze staan heerlijk relaxed op stal. Ik merk gewoon dat Hotspot het geweldig vindt. Hij geniet er echt van!”

Leren van elkaar is net zo waardevol
Een trainingsweek volg je samen met andere dames en/of heren. De dames vertellen ook over de groep waarmee ze het trainingsarrangement gevolgd hebben. Je leert van elkaar, door te kijken naar elkaars trainingen, het delen van trainingselementen waar we tegenaan lopen, maar ook is het buiten alles ook gewoon heel gezellig met elkaar vertelt Mirriam. Dianne vertelt lachend: “We hebben ook al besloten met elkaar om volgend jaar weer als groep terug te komen naar Bartels!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, ontvang leuke trainingsvideo's en ben als eerste op de hoogte over de trainingsarrangementen.

Een trainingsarrangement bij ons volgen?

Bekijk alle mogelijkheden op onze website.

get in touch

CONTACT FORMULIER