flag en

“Een droom die uitkomt!” – Trainingsarrangement Paard

Rosalie de Koning reisde afgelopen week voor het eerst af naar Academy Bartels. Samen met haar paard Ikeeta (v. Florencio) volgde zij het 4-daagse trainingsarrangement van Imke. Enthousiast vertelt de amazone over haar verblijf.

Rosalie: “Hier zijn is een droom die uitkomt. Al jaren wil ik een trainingsarrangement volgen, maar door mijn studie Docent Paardenhouder en Paardensport was dat niet mogelijk. Dit jaar ben ik afgestudeerd en heb ik deze trainingsweek dan eindelijk aan mezelf cadeau gegeven.”

De basis zit goed en nu door
Rosalie heeft de 7 jarige merrie Ikeeta nu 2,5 jaar in eigendom. “Door mijn studie heb ik de eerste jaren niet zo veel met haar kunnen trainen als dat ik had gewild. Afgelopen driekwartjaar heb ik de training echt weer opgepakt.” Op dit moment start de combinatie in de klasse Z1. Tijdens de trainingsweek werd er vooral gewerkt aan het verder oppakken van Ikeeta en het recht richten. Daarnaast werden er voorbereidingen getroffen voor de overstap naar de Z2, zoals het oefenen van de vliegende galopwissels. “Imke is natuurlijk super. Ze ziet alle kleine details en weet alles op een positieve manier over te brengen. Ik vond het bijvoorbeeld erg leuk om te horen dat Imke mijn basis, waaronder mijn houding en zit, goed vond en dat ze aangaf dat ik nu door moet pakken.

Voor mezelf was dit een bevestiging en tegelijkertijd een eyeopener. Zij heeft me hierdoor net het zetje zelfvertrouwen gegeven om echt te gaan voor dat stapje meer.”

Topsport en basissport gaan samen
Met negen paarden en twaalf gasten afkomstig van verschillende regio’s en met verschillende niveaus kon er met recht gesproken worden van een diverse groep. Rosalie: “De diversiteit in de groep vind ik erg leuk. Niet alleen het niveau, maar ook de leeftijd is heel divers. Zo zit er een jeugdruiter met een topsportpony in de groep, maar rijden er ook combinaties in de les die op L/M-niveau zitten. Juist deze afwisseling is heel leerzaam. Daarnaast maken de verschillen voor de sfeer niets uit. Zo zijn we eergisteren met de hele groep uiteten geweest, wat heel gezellig was.”

Prachtige locatie
Het warme weer van de afgelopen dagen, maakte dat het Landgoed Culitsrode er extra mooi bij lag. “Het is een prachtige omgeving hier. De goede sfeer en de rust op het landgoed vind ik heerlijk. Mijn paard stond ook meteen tevreden in zijn stal en ook ik ben, ondanks alle trainingen, echt tot rust gekomen op deze mooie plek.”

Lees ook de ervaringen van Arja Joosten, Jenny Veenstra, Annabel Steller en Jasmine van Westerloo met onze trainingsarrangementen.