EDS veulen veiling is een nieuw avontuur Paard

“De EDS veulen veiling in Delft was voor ons een nieuw avontuur”, vertelt Joep Schellekens van Academy Bartels. Samen met Manege de Prinsenstad organiseerde het team van EDS (Excellent Dressage Sales) op zondag 1 september voor het eerst een veiling in de Randstad. “De familie Duijndam van Prinsenstad had ons al geruime tijd geleden gevraagd om zo’n veiling te organiseren. Zij willen dat alles tot in de perfectie geregeld is, dus dat past goed bij ons. En ik denk dat we het ook waargemaakt hebben, veel uitstraling, perfecte verzorging en ruim 80 hele goede veulens, die ons EDS team op voorhand zorgvuldig geselecteerde.”

“Kwaliteit verkoopt zichzelf, dat bleek weer want de gemiddelde prijs  van € 7.400 per veulen was veel hoger dan de meeste veilingen tot nu toe wisten te behalen. We zijn nu een keer naar de Randstad toe gekomen, terwijl  de meeste veilingen doorgaans ergens in de periferie worden gehouden. Dat is ook positief geweest, denk ik”, vertelt Joep Schellekens.

De springveulens leverden een gemiddelde van €6.120,- op. De dressuurveulens gingen voor een gemiddelde van €7.624,- onder de hamer.