flag en

Droom van moeder en dochter krijgt vervolg Paard

Deze week waren Jasmine van Westerloo en haar dochter Kyra weer terug op landgoed Culitsrode. Afgelopen augustus reisde het duo ook al af naar het zuiden en kwam een droom voor moeder en dochter uit. Die droom kreeg nu een vervolg. Kyra vertelt: “deze week heeft het noorden van het land vakantie, vandaar dat mijn moeder en ik samen met onze paarden een training bij Imke kunnen volgen. Dit keer heb ik een andere pony meegenomen naar Hooge Mierde, de opvolger van Patser. Patser was de pony die ik in augustus bij me had. Ik ben sinds een paar maanden met mijn nieuwe pony een combinatie, dus we moeten nog heel veel leren en elkaar beter leren kennen. Hoe tof is het dan om al zo snel bij Imke te trainen!”

Kyra’s nieuwe pony is de 6-jarige schimmel Eikenhorst Maribel (Samba Boy x Valentino). De twee vormen een combinatie sinds vorig jaar mei, maar zijn pas sinds eind 2018 echt volop samen in training. Kyra gaf aan het begin van deze week bij Imke aan dat ze wil proberen nog meer een combinatie te vormen met haar nieuwe pony. Een fijne bijkomstigheid is dat ze meteen het rijden en trainen op een andere (vreemde) locatie kan oefenen. “Al na dag een merkte ik verschil tijdens het rijden. Imke geeft hele fijne tips en legt goed uit hoe ik bepaalde oefeningen moet rijden. Ook wijst ze me op de dingen die ik nog kan verbeteren.” Met Imke’s uitleg lukt het Kyra vaak nog diezelfde dag – en anders wel de volgende dag. “Dat ik zo snel verandering merk motiveert me nog meer om mijn droom waar te maken.”

Het enthousiasme van de 12-jarige amazone is merkbaar als ze vertelt over deze droom. Zo heeft Kyra zichzelf als doel gesteld om op het internationale niveau mee te rijden, bij de pony’s wel te verstaan. De stappen die ze iedere dag, week en maand zet blijven haar ook moeder niet onopgemerkt. “Kyra heeft het paardrijden echt goed in de vingers. Met Patser heeft ze op Z2-niveau gereden en Eikenhorst Maribel is een hele fijne opvolger. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat de combinatie het nog ver gaat schoppen.”

Kyra legt uit dat een trainingsarrangement onder begeleiding van Imke haar helpt om het paardrijden op alle aspecten goed aan te maken, ook als het op haar eigen fysieke gezondheid aankomt. “De Flexchair heb ik in augustus voor het eerst gedaan. De verbeterpunten die toen naar boven kwamen blijk ik met de Flexchair-training van deze week al flink verbeterd te hebben. Nieuw dit keer was de teugeldruk-oefening. Daaruit blijkt dat ik meer druk uitoefen met mijn rechterhand. Het is alleen maar fijn dat je dat te weten komt, want dan kun je het ook verbeteren.”

Naast de Flexchair-training hebben moeder en dochter ook nog een fitness-les gehad. Al gauw hadden de twee de grootste lol en waren vooral de oefeningen met de balans-bal en de mat favoriet. Samen kijken ze terug op een leerzame maar vooral gezellige week. “Op naar de volgende training!”, sluiten Jasmine en Kyra hun verhaal af.