Trainingsarrangementen Paard

Iedereen die beter dressuur wil rijden is welkom om een trainingsarragement van vier tot zes dagen te volgen bij Academy Bartels. Je verblijft in een hotelkamer of een appartement op het prachtige landgoed Culitsrode. Tijdens het verblijf neem je een kijkje achter de schermen. Je krijgt dagelijks les met je eigen paard en volgt trainingen van de Academy ruiters. Er worden workshops aangeboden zoals flexchair, sportpsychologie, proefgericht rijden, paardenfysiotherapie en fitness.

Algemene voorwaarden
Lees hier de algemene voorwaarden welke van toepassing zijn op de trainingsarrangementen bij Academy Bartels.

Beschikbaarheid

Datum Soort Beschikbaar
15 jan – 18 jan ’18 4-daagse Imke  VOL
29 jan – 1 feb ’18 4-daagse Mischa  VOL
5 feb – 10 feb ’18 6-daagse Imke  VOL
12 mrt – 15 mrt ’18 4-daagse Imke  VOL
19 mrt – 22 mrt ’18 4-daagse Mischa  VOL
26 mrt – 31 mrt ’18 6-daagse Imke  VOL
9 apr – 12 apr ’18 4-daagse Mischa
22 mei – 26 mei ’18 5-daagse Mischa  VOL
28 mei – 2 jun ’18 6-daagse Imke  VOL
18 jun – 21 jun ’18 4-daagse Mischa  VOL
25 jun – 28 jun ’18 4-daagse Imke  VOL


6-daags trainingsarrangement

De zesdaagse trainingsarrangementen worden door Imke Schellekens-Bartels of Tineke Bartels gegeven. Je krijgt vier lessen van Imke of Tineke. Eén dag staat in het teken van ‘zit en inwerking’ onder leiding van Mischa Koot en Saskia Heijkants of Nicoline van Dantzig met behulp van de flexchair. Ook krijg je tips van fitnessinstructeur Bouke van Spreeuwel en kun je gebruikmaken van de fitnessfaciliteiten. Op één van de dagen geeft Tineke een clinic met persoonlijke uitleg na afloop of wordt er een andere gastles verzorgd.

4-daags trainingsarrangement

De vierdaagse trainingsarrangementen worden gegeven door Imke, Tineke of Mischa Koot. Tijdens de arrangementen van Imke of Tineke krijg je driemaal les en volg je tijdens één dag een gastles over ‘zit en inwerking’ met Mischa Koot en Saskia Heijkants of Nicoline van Dantzig met behulp van de flexchair. In het vierdaagse arrangement van Mischa Koot krijg je viermaal les van Mischa, waarvan ook één dag wordt besteed aan ‘zit en inwerking’ in combinatie met de flexchair met begeleiding van Saskia Heijkants of Nicoline van Dantzig. Ook in deze week krijg je tips van fitnessinstructeur Bouke van Spreeuwel en kun je gebruikmaken van de fitnessfaciliteiten.

Lees hier meer over de betrokken instructeurs.

Wedstrijd gericht trainingsarrangement 
In samenwerking met een gerenommeerd jurylid verzorgt Mischa Koot vijfdaagse trainingsarrangementen die volledig in het teken staan van het rijden van wedstrijden. Aan het begin van de week wordt een proef opgenomen op video tezamen met het commentaar van het jurylid. Vervolgens wordt een werkboek opgesteld met de te behalen doelen. Tijdens deze week wordt er ook aandacht besteed aan sportpsychologie middels een gastles van Sanne Beijerman. Op de vijfde dag rij je nogmaals een proef en breng je direct jouw leerdoelen in de praktijk.

Tarieven

6-daags arrangement Imke/Tineke
1 persoon met 1 paard: € 1.240,-
2 personen met 2 paarden: € 1.140,- per persoon
Kosten extra persoon: € 430,-
Kosten extra paard: € 530,-

4-daags arrangement Imke/Tineke
1 persoon met 1 paard: € 940,-
2 personen met 2 paarden: € 840,- per persoon
Kosten extra persoon: € 279,-
Kosten extra paard: € 361,-

4-daags arrangement Mischa Koot
1 persoon met 1 paard: € 820,-
2 personen met 2 paarden: € 720,- per persoon
Kosten extra persoon: € 279,-
Kosten extra paard: € 341,-

5-daags wedstrijd gericht arrangement Mischa Koot
1 persoon met 1 paard: € 967,-
2 personen met 2 paarden: € 887,- per persoon
Kosten extra persoon: € 334,-
Kosten extra paard: € 437,-

Er zijn beperkt mogelijkheden voor een upgrade naar een luxe appartement (max. 3 personen), hiervoor geldt een toeslag.

Kies een arrangement separator image

Er zijn (nog) geen arrangementen gepland voor deze maand

Algemene informatie Paard

Tijdens je verblijf ervaar je hoe het er op een olympische dressuurstal aan toe gaat en leer je veel over de dressuursport. Je steekt niet alleen veel op van de lessen, maar ook van het kijken naar de trainingen van de Academy ruiters. De incheck is tussen 10.00 en 12.00 uur, je wordt dan opgevangen door een van onze stalmedewerkers.

Verblijf/maaltijden
Alle kamers zijn voorzien van twee comfortabele eenpersoonsbedden, deze zijn opgemaakt en er zijn voldoende handdoeken aanwezig. Wij raden je aan een fiets mee te nemen als je geen auto tot je beschikking hebt. De arrangementen zijn deels op basis van ‘self catering’. In elke kamer is een kitchenette aanwezig met koelkast, magnetron, broodrooster, waterkoker, bestek en servies. Op de dag van aankomst is de koelkast gevuld met een ‘startpakket’ dat bestaat uit brood, melk, vleeswaren en fruit. Op de eerste dag is er een welkomstdiner met het Academy team.

Je ontvangt een waardebon van € 20,- voor een diner bij Restaurant Sint Petrus of Herberg St. Paulus, gelegen aan het Vrijthof in Hilvarenbeek (12 km) of bij Het Landgoed aan de Lagemierdseweg in Esbeek (7 km). Tevens ontvang je een waardebon voor een drankje met gebak bij Herberg In den Bockenreyder aan de Dunsedijk in Esbeek, midden in de prachtige bossen van Landgoed de Utrecht (5 km). Allen zijn 7 dagen in de week geopend. Eenvoudig, goedkoop en goed eten kun je verder bij eetcafé/cafetaria ’t Dörp aan de Kerkstraat in Hooge Mierde (maandag gesloten). Sommige groepen vinden het leuk om voor zichzelf te koken in onze bibliotheek. Vraag op kantoor naar de mogelijkheden. Aan het Dorpsplein in Lage Mierde (1 km) vind je een versmarkt (slagerij, bakker, groente/fruit). De dichtstbijzijnde supermarkt is de Emté aan de Schoolstraat in Reusel (5 km).

Het is mogelijk om je hond mee te brengen, hiervoor geld een toeslag van € 30,-. Gelieve je hond buiten het terrein uit te laten.

Paarden/lessen
Er wordt dagelijks overlegd wanneer je de volgende dag les zult volgen. De lessen worden gegeven in groepjes van twee of drie ruiters. Het dragen van een veiligheidscap is verplicht. Het Academy personeel voert alle paarden en mest de stallen uit. Bij aanvang zal ons stalpersoneel het voerrantsoen en eventuele speciale wensen met je doornemen. Het is mogelijk om gebruik te maken van het voer van Academy Bartels of je eigen voer mee te nemen. Het assortiment bestaat uit hooi, haver, diverse brokken en mixen van Havens. De paardenboxen zijn gevuld met houtkrullen en kunnen desgewenst aangevuld worden met stro. Een stal met stro dient op voorhand aan te worden aangevraagd. Het gebruik van een paddock is mogelijk in overleg met de stalmanager. Je paard dient ingeënt te zijn en je dient het inentingsboekje mee te nemen. ‘s Morgens beginnen de stalwerkzaamheden van onze medewerkers om 7.30 uur met het voeren van de paarden en vanaf ongeveer 8.30 uur trainen onze ruiters de wedstrijdpaarden. Het maken van video-opnames van je eigen lesuren is toegestaan na toestemming van de andere ruiter(s) tijdens jouw les.

Tijdens de arrangementen wordt ook een fitnessprogramma aangeboden. Van onze gespecialiseerde fitnessinstructeur Bouke van Spreeuwel krijg je een persoonlijk trainingsadvies waar je ook thuis verder mee aan de slag kunt gaan. Gedurende je verblijf is de fitnessruimte geopend van 9.00 tot 12.00 uur. Vergeet dus niet je sportkleding.