fbpx

De jongste deelnemer aan de trainingsweek

Emilie Marrannes, 10 jaar oud en afkomstig uit het Belgische Berchem. Samen met haar pony Loïs Lane, en haar ouders, reisde ze af naar Academy Bartels en volgde voor het eerst een 3-daags trainingsarrangement bij Imke.

Toen Emilie het terrein van Academy Bartels op kwam rijden was haar eerste reactie “WOW”! Haar eerste indruk was dat alles heel schoon en opgeruimd is, dit vind Emilie heel fijn, want al die rondslingerende drollen vindt ze maar niets. Emilie en haar ouders vinden dat er een ontspannen sfeer hangt op het terrein en dat iedereen heel vriendelijk en behulpzaam is.

De 3 -daagse trainingsweek heeft Emilie gekregen van haar ouders als cadeau voor het behalen van de basisschool. Maar voor Emilie is het meer een mini-vakantie met haar pony bij Imke Bartels.

 

Trainingsdoelen

Emilie heeft geen specifieke trainingsdoelen bedacht voordat ze deel nam aan de trainingsweek, wél wist ze zeker dat ze samen met haar pony aan de puntjes die ze nog moeilijk vond wilde werken. Maar met name zien hoe haar pony reageert op terrein dat vreemd is voor beide. Emilie rijdt nog geen wedstrijden met Loïs Lane maar wil dit zeker wel gaan doen in de toekomst.

 

Workshop Houding en zit met behulp van Flexchair

Emilie liep tijdens het rijden aan tegen haar houding en dit zorgde voor kleine bewegingsproblemen vaan haar pony tijdens oefeningen. Na de workshop heeft ze meteen verschil gezien in de vrijheid van haar pony tijdens de oefeningen en is haar houding al vele malen verbeterd. Ook haar pony heeft  er ook veel baat bij gehad, na de workshop bewoog hij veel beter en losser. Emilie is daarom heel blij dat ze specifiek die workshop heeft gehad.

 

Lessen van Imke

De een na laatste dag was haar pony een beetje ondeugend en begon de spreekwoordelijke ‘bak kabouters’ te zien. Imke heeft het duo op een fijne manier begeleid en haar geholpen bij het vinden van een oplossing. Dit gaf Emilie een vertrouwd en goed gevoel.

Imke gaf haar mee dat ze moet werken aan haar tempo tijdens het rijden om goede overgangen te kunnen maken. Tijdens het wijken moet Emilie oppassen dat ze geen “vliegende tafelpoten” heeft. Emilie moet haar zit meer losjes houden in plaats van heel recht en stijf. Dit linkt samen met de Flexchair workshop waar ze ook aan haar zit heeft moeten werken.

 

Trainingsgroep

Emilie was de jongste deelnemer aan de trainingsarrangementen. Dit merkte ze wel, maar toch maakte ze van de gelegenheid gebruik om te kijken naar de trainingen van anderen. Het was erg leerzaam om te zien hoe zij hun problemen aanpakten en oplosten. Volgens Emilie kan dit haar ook nog een keer overkomen en dan heeft ze kunnen zien hoe ze dat probleem kan oplossen. Haar ouders vonden het heel tof om hun dochter te zien rijden in zo’n professionele setting en zo veel bij leert in een korte tijd.

 

Hoogtepunt van de 3 dagen

De les op de laatste dag was toch echt het hoogtepunt voor Emilie. Alles kwam bij elkaar tot een succesvolle training. Niet alleen de trainingen waren geweldig maar Emilie was helemaal weg van de renbaan op het landgoed. Regen of geen regen, je kon haar daar elke dag zien na of voor de training.

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, ontvang leuke trainingsvideo's en ben als eerste op de hoogte over de trainingsarrangementen.

Een trainingsarrangement bij ons volgen?

Bekijk alle mogelijkheden op onze website.

get in touch

CONTACT FORMULIER