Collectie Excellent Dressage Sales veelzijdiger dan ooit Paard

Excellent Dressage Sales (EDS) presenteert vanaf vandaag de volledige collectie voor de aankomende editie op haar website. De collectie is dit jaar vollediger dan ooit. Er zit voor ieder wat wils bij: onbeleerde jonge paarden, talentvolle 5- 6- en 7-jarige paarden en paarden van Lichte Tour niveau. Ook zijn de verwachte prijsklassen heel divers. Op zaterdag 15 april komen 37 dressuurpaarden onder de hamer van veilingmeester Koen Olaerts.

Vivaldi, Charmeur en Dream Boy
De Nederlandse hengsten Vivaldi, Charmeur en Dream Boy zijn hoofdleverancier deze editie. Charmeur brengt onder andere Honneur, een opvallende hengst uit D. Esther de Jeu, die op haar beurt uit een moederlijn komt waaruit meerdere Grand Prix-paarden komen. Dream Boy zorgt voor twee opvallend bewegende driejarige hengsten, Jackpot en Julius Ceasar. En Ilaya, een merrie die werd gekroond tot algemeen kampioen van de KWPN-keuring in Zeeland. Ook Vivaldi bracht zijn talenten over op twee driejarige hengsten, Jive en Jaguar. Zijn getalenteerde zoon Escobedo behoort ook tot de collectie, een ZZ-licht geklasseerde ruin die beschikt over veel ‘schwung’ en alle looks.

Jive Star
In de eerste editie van Excellent Dressage Sales werd topper Five Star geveild. Nu is het de beurt aan zijn zoon Jive Star om tijdens de veiling te wisselen van eigenaar.

EDS-team
De collectie is samengesteld door vier gerenommeerde dressuurpaardenkenners: Joop van Uytert, Nico Witte, Tim Coomans en Joep Schellekens. De samenwerking tussen de vier partners is uniek. “We brengen ieder onze eigen kennis, netwerk en ervaringen in. Samen ben je tot meer in staat dan ieder apart. Ook dit jaar zijn we weer geslaagd. Van onbeleerd bewegingswonder tot Lichte Tour-schoolmaster,” aldus Joop van Uytert.

Online collectie
De volledige collectie staat op de website: www.excellentdressagesales.com. Excellent Dressage Sales is op zaterdag 15 april op Landgoed Culitsrode in Hooge Mierde. De presentatie op woensdag 12 april is vrij toegankelijk.