Bolt is de Mooiste hond van Nederland Paard

De elfde editie van Animal Event in Hilvarenbeek werd zondagmiddag afgesloten met de Farm Food Mooiste Hond van Nederland verkiezing. De begeerde titel werd gewonnen door Bolt, de zeven maanden oude hond van Sarah Schutte (27) uit Reusel. “Je vind je eigen hond altijd de mooiste, maar als het dan bevestigd wordt is dat echt super!”, aldus Schutte die in haar dagelijkse leven werkzaam is als agente. Bolt is een Welsh Corgi Cardigan met twee prachtige blauwe ogen en werd gekozen uit ruim tweeduizend inschrijvingen.

Animal Event trok dit jaar 30.200 bezoekers. En 40.000 als je de enorme hoeveelheid honden meerekent. Zon, regen, wind, warmte en kou: het weer schommelde afgelopen weekend alle kanten op. Het mocht de pret niet drukken. Er waren duizenden baasjes met honden aanwezig die meededen aan clinics en workshops. De hoofdact was in handen van de Duitse dierentrainster Anne Krüger.

“Het is een eer dat wij te gast mogen zijn op dit fantastische evenement. In 2015 waren we er voor het eerst en we voelden ons gelijk thuis.” Samen met haar man en dochter verzorgde Krüger drie dagen lang op het strand van Event Center Beekse Bergen leerzame clinics en een prachtige show met daarin honden, paarden en eenden.

Animal Event is al zeven jaar het decor van verschillende hondenrecords en dit jaar werd er een nieuw wereldrecord gevestigd met ‘houdoe zwaaien’. Onder leiding van hondentrainer Judith Lissenberg leerden tientallen baasjes hun hond zwaaien. Vervolgens werd dit kunstje direct daarna onder leiding van een notaris uitgevoerd.

Op 4, 5 en 6 mei 2018 zal de volgende editie van Animal Event plaatsvinden.