flag en

Alle puzzelstukjes vallen samen Paard

Mirjam Iseger en Vivianne van Dijk volgde deze week het 4-daagse trainingsarragement van Mischa Koot. Mirjam heeft de 12 jarige Friese ruin Bertus mee genomen en Vivianne de 15 jarige PRE hengst Mell. Vivianne werkt al 3 jaar in de praktijk van Mirjam.   Zij heeft dit welverdiende arrangement voor haar verjaardag cadeau gekregen van Mirjam. Door een flinke val van haar paard, durfde Mirjam niet meer op haar paard. In deze periode was Vivianne haar steun en toeverlaat. Zij heeft toen haar paarden doorgetraind en met veel geduld Mirjam’s vertrouwen in het paardrijden teruggewonnen. Vivianne heeft Mirjam altijd les gegeven en onder andere geleerd met meer ontspanning in haar lichaam te rijden.

Voor Mirjam was dit al haar 3e trainingsarrangement van Mischa. “Mischa is iemand met veel geduld en ze kan ruiter en paard echt heel goed lezen. Dit zorgt elke keer weer dat ik iets nieuws erbij leer. Tijdens de allereerste les van Mischa ongeveer 1.5 jaar geleden durfde ik minder, ik heb toen 90% van de tijd gestapt en 10% gedraafd. Mischa bleef heel lief en behulpzaam en ze sloot heel goed aan op de lessen van Vivianne” ” aldus Mirjam.

Vivianne heeft in het verleden ZZ-Zwaar gereden en veel gelest bij Annemarie van Essen. Annemarie en Mischa kennen elkaar en ze trainden beide bij Jo Willems. Dat merk je ook terug in de lessen. Alles wat ik vroeger heb geleerd valt in de lessen van Mischa samen. Voor mij is dit ook een bevestiging dat we goed op weg zijn. Vivianne is sinds afgelopen zomer een combinatie met Mell. Haar leerdoel voor deze week was om meer ruimte te krijgen in de gangen en meer aanspanning in de aanleuning.

Tijdens de eerste keer dat Mirjam hier was, was de Flexcair voor haar een echt eye-opener. “Ik heb daar geleerd dat ik nog meer naar achteren moet gaan zitten. Dat is iets waar ik met Vivanne ook al mee bezig was. Deze sessie kwam naar voren dat ik mijn beugels beter iets korter kan doen, ik zit graag met lange beugels. Ook is mij opgevallen dat iedereen zo behulpzaam is bij Academy Bartels.  Tijdens het vorige trainingsarrangement kreeg ik zomaar een hele nuttige tip van Tineke zonder dat ik les van haar had gehad. Je merkt dat hier een gezellige Brabantse sfeer hangt, iedereen praat gezellig met elkaar!