Team Dressage Paard

Imke Schellekens-Bartels

Imke Schellekens-Bartels is verantwoordelijk voor de dressuurstal. Zij traint de wedstrijdpaarden en verzorgt lessen en clinics. Imke behoort in de sport tot de absolute wereldtop, zowel als amazone als als coach. Imke kreeg als dochter van Tineke Bartels de beste opleiding die een dressuuramazone zichzelf maar kan wensen. Na haar VWO trainde ze tien maanden bij Kyra Kyrklund in het Zweedse Flyinge. Imke volgde een deel van de Sporters Business Class en ging uiteindelijk naar Deurne, waar ze in de eerste lichting van de Masterclass zat. In 2013 behaalde zij de kwalificatie ‘topcoach niveau 5’ bij de KNHS.

Tineke Bartels

Tineke Bartels heeft samen met haar man Joep Bartels Academy Bartels opgericht. Ze is sinds jaar en dag actief op topniveau in de internationale paardensport. Na een spring- en militarycarrière waarin zij Nederlands kampioen werd, stapte Tineke begin jaren tachtig over naar de dressuursport. Ze deed onder andere mee aan vier Olympische Spelen en boekte als coach ontelbare successen met haar leerlingen. Ze werkte tien jaar lang als bondscoach van de Junioren en de Young Riders. Tineke studeerde aan de Sportacademie, deed alle ORUN-opleidingen en is Mastercoach van NOC*NSF.

Joep Schellekens

Joep Schellekens, de man van Imke, is verantwoordelijk voor Sales en Acquisitie van paarden. Joep is één van de vier teamleden van de tweejaarlijkse veiling Excellent Dressage Sales. Als echtgenoot van Imke is Joep betrokken bij de carrière van Imke met o.a. Sunrise, Lancet en Toots. Na zijn opleiding aan het Conservatorium en een carrière in het bedrijfsleven kwam Joep Schellekens bij ons familiebedrijf terecht. Samen met Imke heeft Joep een zoon: Joep junior.

Desirée Bleeker

Desirée Bleeker is de stalmanager van Academy Bartels, waar ze naar eigen zeggen haar ‘droombaan’ vervult. Het omgaan met paarden en pony’s heeft ze met de paplepel ingegoten gekregen. Ze werkte bij diverse hengstenhouders, dressuur- en trainingstallen. In Engeland studeerde ze HBO Business Management, waarna ze weer terugkeerde naar Nederland. Daar had ze jarenlang een kantoorbaan die ze in 2016 verruilde voor haar huidige baan. Ze is wedstrijd instructeur niveau 4 en heeft zelf ZZ-Zwaar niveau gereden.

Kim Anbeek

Kim Anbeek is assistent stalmanager. Kim heeft in 2006 de opleiding MBO Paardensport afgerond aan Helicon NHB Deurne en ging aan de slag bij Stal Broere. Na daar ervaring op te hebben gedaan, werkte ze drie jaar bij de Gulle Ruif in Heukelom, waarna ze de overstap maakte naar Academy Bartels.

Lars op ’t Hoog

Lars op ’t Hoog is stalruiter bij Academy Bartels. Thuis heeft hij met zijn ouders een stal genaamd ‘’t Witte Paardje’. In zijn pony- en juniorentijd trainde hij bij Imke en Tineke. Ook studeerde hij commerciële economie op de Johan Cruyff University, maar die studie maakte hij niet af omdat hij bij Academy Bartels een baan aangeboden kreeg. Lars rijdt veel jonge paarden-wedstrijden en komt uit tot en met de Grand Prix. Naast zijn baan bij Academy Bartels werkt Lars ook nog voor zichzelf. Hij traint thuis zijn eigen paarden en rijdt verschillende paarden voor eigenaren.

Kathelijne Courtens

Kathelijne Courtens is werkzaam als groom van Imke. Ze ging als groom onder andere met Akane Kuroki en Toots mee naar de Olympische Spelen in Rio. Kathelijne is opgegroeid tussen de paarden op de manege van haar ouders. Ze liep in 2010 stage bij Academy Batrels. Ze studeerde Frans en Geschiedenis in België, waarna ze een baan aannam bij Academy Bartels.

Hanna Blom

Hanna Blom is assistent stalmanager en groom. Ze leerde het vak bij Stal Jasper, een grote manege en pensionstal in de Haarlemmermeer. Na haar deeltijd opleiding Hippische Bedrijfskunde is ze bij Academy Bartels gaan werken.

Paulien de Geijter

Paulien de Geijter verzorgt bij Academy Bartels het interieur en de catering. Tijdens evenementen is ze het gezicht van de personeelscatering. Ze heeft een achtergrond bij Defensie en in de horeca-catering. Ze werkt sinds 2009 bij Academy Bartels waar ze met veel plezier haar werk doet. “Door het werk kom ik in aanraking met leuke vriendelijke gasten zowel uit Nederland als uit het buitenland. Dit geeft het werk extra glans. Leuk weetje: door mijn gelegde contact bij Bartels is er vriendschap ontstaan met amazone Chere Burger uit Zuid-Afrika en ben ik daar zelfs op bezoek geweest.”

Marion Janssen

Marion Janssen is interieurverzorger bij Academy Bartels, waar ze in 2016 begonnen is. Ze was daarvoor keukenhulp bij de Klooster Zusters in Reusel en interieurverzorgster op verschillende plaatsen.

Jarno de Wert

Jarno de Wert is sinds 2015 stalmedewerker bij Academy Bartels. Jarno houdt zich naast zijn werk bij Academy Bartels hobbymatig bezig met aangespannen rijden. Voorheen reed hij met Friezen, op dit moment met Haflingers.

Henk van den Hout

Stalmedewerker Henk van den Hout begon in 2015 bij Academy Bartels na een carrière van vijftig jaar als bouwtimmerman en meubelmaker. Ook Henk van Hout is hobbymatig actief in de paardensport, zelfs al meer dan 55 jaar. Dat deelt deze trotse vader en opa graag met zijn kinderen en kleinkinderen.