flag en

Rhapsody Paard

Rhapsody (Lancet x Rubinstein) is door Imke succesvol uitgebracht tot en met Prix St. Georges niveau. Rhapsody was in eigendom van fam. Looykens-Spijkers en Academy Bartels. Eind 2009 werd Rhapsody verkocht naar Costa Rica.

Gloriana Herrera, de nieuwe amazone, wist al snel een teamplaats te veroveren voor de Pan American Games. Imke is regelmatig naar Costa Rica en de Pan Am Games afgereisd om deze succesvolle combinatie te begeleiden.

Referentie Gloriana Herrera
“Mijn naam is Gloriana Herrera, ik woon en train dressuur in Costa Rica. Ik ontmoette de familie Bartels rond 2009, toen ik Rhapsody kocht. Het was een prachtig proces, van begin tot eind.

Ik heb het paard verschillende keren geprobeerd, we hebben filmpjes gemaakt van mijn rijden en ik kreeg na elke rit feedback. Toen ik eenmaal de dierenarts had uitgekozen, regelde Joep alles rondom de vet check. Ik was tevreden met de resultaten en kocht Rhapsody! De viering was onvergetelijk!!

‘Rhap’ was elegant, lief en was zeer goed getraind tot op PSG-niveau. Hij was nogal groot voor mij, ik ben super klein en toch was het paard berijdbaar. Ik bleef bij Academy Bartels om bij Imke te trainen en dat was goed, want we kregen snel vertrouwen in elkaar. We vertegenwoordigde mijn land tijdens de Pan Am Games. Ook zijn we een paar seizoenen naar Wellington, Florida Circuit afgereisd voor wedstrijden.

Met het paard Rumiranova vertegenwoordigde ik Costa Rica op de Central American Games. Esperanto nam deel aan het California Circuit en werd verkocht in de VS.

Met Vampiro, mijn huidige PRE-partner, heb ik deelgenomen aan de Central and Caribbean Games en in februari 2021 waren we in Wellington, Florida voor ons derde jaar op Grand Prix-niveau. Vampiro blijft elke dag het werk met plezier doen!

Op onze reis om paarden te proberen, bezochten we met Joep plaatsen in Nederland, België, Duitsland, Stockholm en Spanje. Joep heeft de contacten, het netwerken, de eerlijkheid waar we allemaal naar op zoek zijn als we willen investeren in een nieuwe partner. Ook is het belangrijk om te vermelden dat ik een specifiek budget had en dat Joep in staat was om de best beschikbare opties binnen mijn mogelijkheden te selecteren. Hij heeft mij begeleid bij alle processen van selecteren, keuren, inkopen en transporten naar Costa Rica.

De mogelijkheid hebben om elk paard bij Academy Bartels te trainen, maakte het verschil. De ervaring en kennis van de familie is erg waardevol en ze behandelen wat er nodig is om er een goede combinatie te worden. Ik zal Tineke, Imke en Joep altijd dankbaar zijn, altijd ondersteunend.”