flag en

Suzanne Heemskerk Paard

In 2002 heeft Suzanne Heemskerk de instructeursopleiding succesvol afgesloten en is ze fulltime in de paarden gaan werken. Haar ambitie ligt bij de dressuur en in 2013 is ze voor zichzelf begonnen met het bedrijf SH Dressuurtraining. Als enige hippisch opgeleide trainer/coach heeft ze de internationale opleiding van de ActionTypes Approach (motorische- en leervoorkeuren van sporters) afgerond. Vanuit deze opleiding is het unieke programma van Ruitervoorkeuren ontwikkeld.

Suzanne: “Het trainen van ruiters aan de hand van hun ruitervoorkeurenprofiel is zo fijn. Ik weet hoe ik de aanwijzingen moet geven om begrepen te worden en welk lichaamsdeel van de ruiter als eerste voor een verbetering gaat zorgen.

De ruiter ontwikkelt veel meer ruitergevoel en leert ook echt vertrouwen op zijn eigen gevoel. Dit geeft een stabiele basis voor ruiter en paard om zich verder te ontwikkelen. Dit maakt het trainen ook zoveel leuker! Je hebt meteen effect en voelt en ziet onmiddellijk dat het werkt.”

Suzanne verzorgt tijdens speciale trainingsweken de workshop ‘Ruitervoorkeuren’. Hierbij krijgen de gasten inzicht in hun motorische- en leervoorkeuren middels een ruitervoorkeuren profiel. Na de theorie, wordt ook direct de link met de praktijk gelegd.