Goede prestaties op CDI Exloo Paard

Ryunosuke Kuroda heeft zich met Bellâtre D.E.S. (Serano Gold x Rubinstein) zijn Olympische kwalificatie bereikt door een resultaat te boeken van ruim 66%. Hij is tevens Japans nationaal teammember geworden. In de Grand Prix liet hij opnieuw zien dat de combinatie een belofte voor de toekomst is. Met name de piaffe en passage spreken erg aan. Tineke Bartels noemde het de beste proef ooit, tot nu toe.

Akane Kuroki startte voor de eerste keer officieel met Bordeaux (v. United). Ook Bordeaux liet prachtige stukken zien in de piaffe en passage.

In de galop waren er nog kleine misverstanden, maar de proef was een mooie basis om een nog betere combinatie te worden. “Hij deed ontzettend zijn best en ik vertrouw erop dat we nog veel hechter worden”, aldus Akane.

Leerlinge Esmée Donkers reed haar laatste observatie voor het Europees Kampioenschap Young Riders in Italië. Ze heeft laten zien dat haar paard Chaina (v. Sir Donnerhall I) op weg is naar een topvorm. De combinatie behaalde dan ook zeer goede scores, zelfs toen er een foutje in de proef sloop. “Ik ben erg trots op deze veelbelovende combinaties”, aldus trainster Tineke Bartels.