Grand Prix-amazone reist af vanuit Japan om bij Academy Bartels te trainen
Deze week vindt er een 4-daagse trainingsweek plaats op Academy Bartels. Acht gasten volgen onder een heerlijke lentezon trainingen van Imke Schellekens-Bartels, Saskia Heijkants, Mischa Koot en Bouke van Spreeuwel.

 

Zo ook de Amerikaanse Fallon Blackburn. Fallon is opgeleid op het hoogste dressuur niveau en woont sinds een jaar in Japan. Op het eiland waar ze woont zijn er helaas geen mogelijkheden om paard te rijden en daarom reist ze elke drie maanden terug naar Amerika om te trainen en clinics te geven. Via een vriendin hoorde ze van de trainingsmogelijkheden bij Academy Bartels en besloot ze naar Nederland te komen en gebruik te maken van de mogelijkheid om een paard te leasen.

 

“Ik mis het rijden toch wel erg en toen ik van deze mogelijkheid hoorde, was ik meteen enthousiast. Ik ben vrijdag aangekomen in Nederland en kon daardoor alvast een paar dagen wennen. Maandag begon de trainingsweek dan echt en heb ik kennis gemaakt met ‘mijn’ paard voor de week. Een leuke maar iets eigenwijze bruine ruin”, vertelt Fallon enthousiast.

 

“De flexchair workshop was heel interessant. Ik had er nog nooit van gehoord, maar Saskia heeft oog voor detail en daardoor kreeg ik fijne tips. Ik moet er bijvoorbeeld op letten dat ik mijn rechterschouder en –heup soepel houd en niet ‘bevries’. Heel fijn dat ik in de les die middag ook meteen verschil voelde op het paard. De tips die ik kreeg van fitnessinstructeur Bouke helpen me weer bij het trainen van mijn romp stabiliteit, een heel prettige aanvulling!”

 

“Ik vind het heerlijk hier! Ondanks het relatief koude weer, geniet ik volop van de trainingen, groene omgeving, vriendelijke mensen, mooie huizen en faciliteiten van Academy Bartels”, aldus Fallon.

 

 

Contact & Route

Academy Bartels
Koestraat 9-11
Hooge Mierde

T: +31 (0)13 509 1666
E: info@academybartels.com