All the way from Down Under
Deze week was er een Australische gast bij Academy Bartels. De uit Sydney afkomstige Michele Jorna maakte gebruik van de mogelijkheid om een paard te leasen. Ze volgde trainingen van Imke, Tineke, Joep, Jarko Dun en Bouke van Spreeuwel.

 

“Mijn vader was Nederlander en toen de mogelijkheid om naar Nederland te komen zich een aantal weken geleden voordeed, heb ik deze dan ook met beide handen aangepakt”, begint Michelle haar verhaal.

 

“Ik voel me hier heel welkom en zelfs thuis, dat is erg prettig. De filosofie van de familie vind ik erg interessant en de planning van de lessen sluit goed op elkaar aan. Zondag had ik een introductiegesprek met Imke en daarna mijn eerste les. De rest van de week heb ik les gehad van Tineke. De focus ligt hier echt op de rechtgerichtheid en ‘actie-reactie-release’. Ook het rechthouden in de zijwaartse oefeningen, leren voelen wat er onder je gebeurt. Tijdens het psychologiegesprek met Joep Bartels heb ik geleerd dat ik ‘in de cirkel moet blijven denken’. Positief gefocust in het moment. En dat werkt echt!” lacht Michelle.

 

Ook de tips van fitnessinstructeur Bouke van Spreeuwel zijn een waardevolle aanvulling van haar rijskills. “Mijn rechterbeen is minder sterk, waardoor ik de neiging heb te blijven ‘knijpen’ na een hulp. Bouke gaf me fijne tips hoe ik dit been met behulp van bepaalde oefeningen weer sterker kan maken. Op het paard heb ik hier samen met Tineke extra op gefocust en ik merk meteen duidelijk verschil.”

 

“Ik heb zelf een 10-jarige merrie waarmee ik uitkom in de Prix St. George. Het heeft een hele tijd geduurd voordat Trixie de wissel onder de knie had, maar dat gaat nu goed. Tineke heeft me veel wissels laten rijden en duidelijk het verschil laten voelen. Deze tips kan ik straks ook toepassen op Trixie, waardoor ze weer sneller aan de hulpen wordt en het makkelijker wordt voor ons beiden.”

 

“Er heerst hier een vriendelijke en prettige sfeer. Ik heb veel geleerd en kom zeker nog een keer terug”, besluit Michelle.

 

 

Contact & Route

Academy Bartels
Koestraat 9-11
Hooge Mierde

T: +31 (0)13 509 1666
E: info@academybartels.com