Elise Kettner rijdt beste proef ooit met Floyd
Leerlinge van Tineke, Elise Kettner schreef tijdens het Texel-weekend voor de tweede dag op rij de Grand Prix op haar naam. Met Floyd (v. Fielmann) reed ze 66,95% bij elkaar, ruim drie procent meer dan in de proef van vrijdag.

 

“Gisteren was goed, maar vandaag was nog beter. Ik had vandaag veel controle en zat echt in de flow. Gisteren hadden we nogal wat juryverschil en scoorde ik net geen 65%, waar ik wel op had gehoopt. Ik heb de proef teruggekeken en vandaag was hij nog mooier aan elkaar”, vertelt de winnares enthousiast.

 

“De series gingen erg mooi, het achterwaarts was strak en de zigzag in galop ging ook fijn. In de uitgestrekte draf hadden we een klein hakkeltje en de overgangen tussen piaffe en passage vind ik wat moeilijk. De piaffe is niet zijn sterkste onderdeel, dus daar kunnen we nog wat winst op behalen”, licht ze toe.

 

“Voor vertrek naar Texel was Tineke al erg tevreden, hij heeft ook eigenlijk nog nooit zo goed gelopen. Ze grapte toen al dat als het niet goed zou gaan, het mijn fout zou zijn”, lacht Kettner. Ze vervolgt: “Het is niet een paard met het laatste aan talent, maar dankzij Tineke hebben we een hele goede basis. Hij is er altijd voor me.”

 


Elise Kettner met Floyd (v. Fielmann)

 

Bron: Horses.nl/Academy Bartels

 

Contact & Route

Academy Bartels
Koestraat 9-11
Hooge Mierde

T: +31 (0)13 509 1666
E: info@academybartels.com