Hilvarenbeek is klaar voor de 11e editie van Animal Event
Het leukste dierenfestival van het jaar barst aanstaande vrijdag weer los. Het Event Center Beekse Bergen in Hilvarenbeek verandert drie dagen lang in een paradijs voor dierenliefhebbers. Dierenwelzijn staat hoog in het vaandel bij Animal Event en met verwachte temperaturen tussen de 12 en 18 graden is het ideaal weer voor de dieren. Naast de verkiezing Mooiste Hond van Nederland en het hondenrecord ‘houdoe zwaaien’ zijn er zijn (inter)nationale dierenshows, honderden educatieve clinics en dierenliefhebbers kunnen naar hartenlust shoppen bij zo’n tweehonderd verschillende stands.

 

Trends
In die stands worden de nieuwste trends uit de dierenbranche gepresenteerd. Zo is de eerste online dierenarts van Nederland aanwezig, is er een foodtruck speciaal voor honden en we zien we dat ook de dierenbranche steeds verder verduurzaamt met milieuvriendelijke gadgets en verzorgingsproducten. De hondensport Dock Diving is overgewaaid vanuit Amerika en staat garant voor misschien wel het spectaculairste onderdeel van Animal Event. Honden springen bij Dock Diving vanaf een aanloopsteiger in het water. Hoe verder de hond spring, hoe beter.

 

Toppers
Een aantal toppers uit de dierenbranche geeft deze elfde editie acte de préséance. Zo reist de Duitse Anne Krüger met haar paarden, eenden en honden naar Hilvarenbeek om daar dagelijks een adembenemende afsluitende show te verzorgen. Ook deelt zij haar kennis met het publiek tijdens educatieve clinics. Ellen en Serge van der Zweep geven een demonstratie over schapen drijven, een sport die zij op het hoogste niveau van de wereld beoefenen. Ook Grietje Wagenaar, zesvoudig Nederlands kampioen Dog Dance, is internationaal actief en geeft shows en workshops tijdens Animal Event. De bekendste hondentrainer van Nederland, Martin Gaus, is ook aanwezig. Hij beantwoordt vragen van publiek in de stand van hoofdsponsor Royal Canin.

 

Dutch Pet Conference & Awards
Op vrijdag presenteert Academy Bartels, organisator van Animal Event, de kick-off van een nieuw evenement voor de huisdierenbranche: de Dutch Pet Conference & Awards. Op 20 november staat de eerste editie in Studio 21 in Hilversum in het teken van diverse workshops en lezingen speciaal voor bedrijven uit de huisdierenbranche. Met als hoogtepunt een award-uitreiking voor personen en bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkelingen van de huisdierensector. De verkiezing ‘Dierenspeciaalzaak van het Jaar’, die tot op heden werd uitgereikt door Stichting Animal Event, zal daar voortaan deel van uitmaken. Kijk voor meer informatie op www.dutchpetconference.nl.

 

Tickets
Kaartjes voor Animal Event zijn aan de deur verkrijgbaar vanaf €12,-. Tickets die besteld worden via www.animal-event.nl zijn €2,- goedkoper.

 

 

Contact & Route

Academy Bartels
Koestraat 9-11
Hooge Mierde

T: +31 (0)13 509 1666
E: info@academybartels.com