Hippische Ondernemersverkiezing geeft een kick
Winnaar van de verkiezing Hippische Ondernemer van het Jaar 2016, Maaike van Rijn Van Ponymanege Equito uit Amstelveen, is ontzettend  blij. “Het heeft ons team een kick gegeven. We kregen ook een podium voor onze boodschap, de enorm belangrijke rol van paarden bij de ontwikkeling van kinderen, bijvoorbeeld doordat we de Kettingbrief in de Paardenkrant mochten schrijven”, aldus Maaike. Equito is daarmee de zoveelste winnaar die aantoont dat het effect van deze verkiezing niet moet worden onderschat. Het levert waardering en publiciteit op. En het is enorm motiverend voor alle medewerkers en klanten.

 

De verkiezingsronde voor 2017 is weer gestart, tot 1 mei kunnen hippische ondernemers aangemeld worden. Iedereen kan zijn of haar eigen bedrijf of het bedrijf van een ander aanmelden. Mits men aan de gestelde voorwaarden en criteria voldoet die hieronder staan vermeld en men uiterlijk op 1 mei kandidaat is gesteld bij het secretariaat van de Stichting HIP. Naast de impact die positieve uitwerking heeft op de bedrijfsvoering, zoals ook Equito omschrijft, ontvangt de winnaar 2.500 euro plus diverse andere waardevolle prijzen.

 

Wie kan er meedoen?
Deelnemers aan de verkiezing dienen te voldoen aan de volgende voorwaarden:  heeft de hippische ondernemer een (hoofd)vestiging in Nederland, is hij/zij lid van een brancheorganisatie, die deel uitmaakt van FNHO of LTO, oefent hij/zij een bedrijf uit voor eigen rekening en risico en haalt hij zijn hoofdinkomen uit het hippisch bedrijf. Tevens wordt gevraagd om aan een vertrouwenspersoon – onder geheimhouding – beperkte inzage te geven in de financieel economische gegevens van het bedrijf. Financiële cijfers blijven strikt vertrouwelijk. Ondernemers in een tak waar het niet voor de wind gaat, maar die hun bedrijf toch boven de middelmaat weten uit te tillen, maken zeker ook kans op de prijs. Enkele winnaars van afgelopen jaren zij: Ponymanege Equito uit Amstelveen, Team Nijhof uit Geesteren,  Hengstenhouderij van Uytert uit Heerewaarden, Manege de Prinsenstad uit Delft, Dressuurstal van Baalen uit Brakel en Manege ’t Halster uit Oisterwijk .

 

De criteria
De jury beoordeelt het ondernemerschap aan de hand van criteria zoals: klantgerichtheid , onderscheidend en innovatief vermogen, aandacht voor kwaliteit (dierwelzijn en veiligheid), deelname aan collectieve regelingen binnen de sector, personeelsbeleid en bijscholing, behaalde en het te verwachten financiële rendement.

 

Meer informatie over de verkiezing, het jurypanel alsook de wijze waarop het bedrijf gescreend wordt, kun je vinden op : www.dehippischeondernemer.nl  (ondernemersdag /ondernemer-van-het-jaar). Wens je een deelname formulier,  neem dan contact op met: Secretariaat Stichting HIP, Esther Tacken via info@stichtinghip.info, of 013-509 1666.

 


Team Equito met dagvoorzitter van 2016 Tom van t ’Hek (rechts).

 

Contact & Route

Academy Bartels
Koestraat 9-11
Hooge Mierde

T: +31 (0)13 509 1666
E: info@academybartels.com