Inspiratie opdoen tijdens trainingsweek
Vijf enthousiaste amazones volgen deze week een 6-daagse trainingsweek onder leiding van Imke. Eén van de gasten is Katinka de Haan, een bekend gezicht in de stallen van Academy Bartels.

 

Katinka heeft twee paarden meegenomen: haar eigen paard Armani, en Fred. De 12-jarige Armani (v. Smetana) brengt ze uit in de klasse Grand Prix. Katinka vertelt: “Ik volg de Rabo Trainingen ook bij Imke en het is heel fijn om dan een week extra door te kunnen trainen met elkaar. Ik wilde graag proefgericht trainen, maar op advies van Imke focussen we nu toch op andere punten.”

 

Fred is 7-jarige ruin van bijna 1.80 meter en is geklasseerd op M1-niveau. “Fred is eigenlijk van mijn moeder. We volgen ook meestal samen een trainingsweek. Ik heb Fred nu zelf meegenomen om hem wat verder door te trainen, zodat het voor mijn moeder weer makkelijker wordt. We werken deze week vooral aan de eenvoudige wissels en de appuyementen. Dat gaat al een heel stuk beter.”
Vanochtend stond de clinic met Imke en Tineke op het programma, dit is een nieuwe aanvulling in de 6-daagse trainingsweek. “Dit vond ik echt heel leuk. Vooral bijzonder om de samenwerking tussen Imke en Tineke te zien”, vertelt Katinka enthousiast. “Ook de sportsessie met Bouke van Spreeuwel was zeer interessant. Bouke legt heel goed uit hoe je de oefeningen moet uitvoeren, maar daarnaast ook waarom ze nuttig zijn. Bij ons op de vereniging hebben we ook één keer in de twee weken een sportsessie, maar dit was veel meer gericht op de core stability”, sluit Katinka af.

 


Joyce van Cranenbroek (links) en Katinka de Haan met Armani.

 

Contact & Route

Academy Bartels
Koestraat 9-11
Hooge Mierde

T: +31 (0)13 509 1666
E: info@academybartels.com