Franse gast in trainingsweek
Onder leiding van Mischa Koot vond deze week een 4-daagse trainingsweek plaats. Acht enthousiaste amazones waren te gast op Academy Bartels, waaronder ook de Franse Isabelle Paquier. Isabelle reist meerdere keren per jaar met haar paar Whistle vanuit Frankrijk af naar Hooge Mierde om haar rijtechniek te verbeteren.

 

Whistle is een 14-jarige ruin van Métall. Op dit moment start Isabelle hem op ZZ niveau. Deze week had Isabelle een specifiek doel: “De series gaan eigenlijk heel goed, maar wanneer ik juist één enkele wissel wil springen, gaat hij van mijn been af en hij luistert hij niet meer. Met de hulp van Mischa gaat dat nu weer een stuk beter.”

 

Isabelle is naast de lessen ook erg blij met alle trainingsfaciliteiten op Academy Bartels. Het grote verschil met Frankrijk is ook terug te zien in het trainen van de paarden. “Op Academy Bartels is de uitleg heel gedetailleerd. Ze vinden het belangrijk dat de paarden vanuit het achterbeen gestimuleerd worden. Daarbij moet dan eerst de basis in orde zijn, voordat we met de zwaardere oefeningen aan de slag gaan. Dat vind ik heel fijn en deze trainingsmethode werkt ook goed bij mijn paard. Ik kijk nu alweer uit naar de volgende trainingsweek”, vertelt Isabelle enthousiast.

 


Nina Verhasselt (links) en Isabelle Paquier

 

Contact & Route

Academy Bartels
Koestraat 9-11
Hooge Mierde

T: +31 (0)13 509 1666
E: info@academybartels.com