Academy betrokken bij lancering teugeldrukmeter
Dierenarts Menke Steenbergen lanceerde gister haar nieuwe bedrijf IPOS, waarmee ze de door haar ontwikkelde app met teugeldrukmeter op de markt brengt. Academy Bartels is nauw betrokken bij dit initiatief.

 

Vijf jaar geleden begon Menke de lange weg van ontwikkeling en onderzoek. Zij deed veel metingen bij Imke en andere ruiters van Academy Bartels. Imke is dan ook de ambassadeur van IPOS. Direct na de pitch in Eindhoven tekenden IPOS en Academy Bartels een samenwerkingsovereenkomst. Academy gaat adviezen geven en data aanleveren voor verdere ontwikkeling.

 

Menke en haar nieuwe bedrijf waren uitgekozen voor het unieke High Tech XL programma, dat zij deze week afrondde met een zeer geslaagde pitch voor een groep van zeshonderd geïnteresseerde technici en investeerders. Sinds Menke eind november begon aan het programma is haar bedrijf van naam veranderd.  IPOS, dat vorig jaar nog Centaur heette en daarvoor de naam Teugeldrukmeter droeg, gebruikt sensoren om de relatie tussen ruiters en hun paarden te verbeteren. De sensoren geven bijvoorbeeld aan hoeveel druk er op het bit van het paard staat en communiceren dit via bluetooth naar de gebruiker.

 

Imke is enthousiast over de mogelijkheden van het systeem: “IPOS is een fantastisch instrument waarmee je ruitergevoel kunt vertalen in meer objectieve informatie. Dit sluit volledig aan bij het principe van BEWUSTER PAARDRIJDEN, dat wij bij Academy Bartels al vele jaren uitdragen. Meten is weten. Dat geldt onder meer voor scheefheid van het paard, de kwaliteit van de aanleuning, maar ook voor het signaleren van optredende onregelmatigheden. Blessure preventie kan in de toekomst ook mogelijk worden door dit apparaat.”

 

Voor het wereldwijd uitrollen van dit project bestaan op dit moment nog mogelijkheden voor participanten die financieel willen deelnemen.

 

 

 

Contact & Route

Academy Bartels
Koestraat 9-11
Hooge Mierde

T: +31 (0)13 509 1666
E: info@academybartels.com