Trainingsweek voelt als thuiskomen
 

De 6-daagse trainingsweek van Imke die deze week plaatsvond op Academy Bartels werd gevolgd door een gemêleerd gezelschap. Onder de gasten ook Masja Habraken en Jolande de Kruijff. Al vanaf de start van de trainingsweken, ruim vijftien jaar geleden, zijn Masja en Jolande geregeld te vinden in Hooge Mierde.

 

Masja nam deze week haar 12-jarige ruin Amisère (v. Tuschiski) mee, die ze uitbrengt in de klasse ZZ-Licht. Tijdens deze week lag de nadruk op het verlengen van de hals. “We trainen hier eigenlijk altijd met stang-trens, maar hij blijft daardoor vaak wat kort in de hals. Imke adviseerde me daarom het trens hoofdstel mee te nemen. We hebben hier de eerste vier dagen mee gereden en dat verliep erg goed”, begint Masja haar verhaal.

 

Naast het volgen van de trainingsweken, lest Masja door het jaar heen bij stalruiter Tatiana Makarova. “In deze manier van trainen kan me erg vinden. De focus ligt bij het paard, maar ook is er volop aandacht voor de ruiter. Super begeleiding van mensen die met beide benen op de grond staan.”

 

Ook Jolande volgt de trainingsweek telkens weer met enorm veel plezier. “Les krijgen van iemand op zo’n hoog niveau sprak mij enorm aan” steekt ze van wal. “Tijdens de training wordt alles praktisch benadert, waardoor ik het goed begrijp. Dat is super fijn.”

 

Jolande had haar 9 jarige Daven Port (Spielberg x Krack C) meegenomen. “We hebben tijdens de training vaak wat communicatie- en afstemmingsfoutjes. Daar hebben we afgelopen week met Imke aan gewerkt.” Haar doel is om dit voorjaar Z1 te starten. “Bij Imke leren we consequent en duidelijk trainen, ik merk binnen een paar dagen al verschil in het rijden.”

 

“Er heerst hier een heerlijke ambiance waar wij graag naartoe terug keren”, sluiten de dames af.

 

 

Contact & Route

Academy Bartels
Koestraat 9-11
Hooge Mierde

T: +31 (0)13 509 1666
E: info@academybartels.com