Chaneequa Dam en Ureka succesvol in Grand Prix
Trouwe leerling van Tineke, Chaneequa Dam, maakte na een lange wedstrijdpauze afgelopen weekend haar rentree in de ring tijdens de Subtop wedstrijd in Ermelo. En de amazone heeft de smaak weer te pakken. Samen met haar paard Ureka (v. Krack C) behaalde ze in een sterk deelnemersveld een score van 65,25% in de Grand Prix. Een knappe prestatie, want Chaneequa leidde Ureka helemaal zelf op. We blikken met haar terug op het afgelopen jaar.

 

“Het ging allemaal heel voorspoedig. Vorig jaar hebben we selecties gereden voor het EK U25 en ik stond er goed voor, totdat Ureka een kleine blessure kreeg. Dat was echt een domper. Ureka is zeven jaar in mijn bezit en had nog nooit een blessure gehad. ‘Precies nu’, dacht ik toen. Door zijn blessure kreeg ik zelf ook een dip.” vertelt Chaneequa.

 

“Gelukkig herstelde Ureka goed en kreeg ik mijn motivatie weer terug. Toen we de training weer hadden opgebouwd en beiden in vorm waren besloot ik een wedstrijd in te schrijven. Ondanks dat we een lange tijd niet waren gestart, ging die proef erg fijn. Ik heb gedacht om Ureka te verkopen, maar na deze wedstrijd heb ik definitief besloten hem niet te verkopen. Ik geniet nog elke dag van hem en wil hem helemaal niet kwijt. We trainen lekker door en focussen ons op de toekomst”, aldus een gemotiveerde Chaneequa.

 

 

 

Contact & Route

Academy Bartels
Koestraat 9-11
Hooge Mierde

T: +31 (0)13 509 1666
E: info@academybartels.com