Uit de oude doos: schaken en paarden
Deze week bracht architect Peter Heuvelmans een oud nummer van het tijdschrift Elegance naar Academy Bartels, dat hij tegen was gekomen in zijn archief. Precies 30 jaar geleden, in 1986, poseerde Tineke, als Olympische amazone, samen met schaakgrootmeester Jan Timman voor de camera van de beroemde fotograaf Paul Huf. Ze hadden niets met elkaar gemeen, alleen het begrip “paard”, zowel edel dier als schaakstuk.

 

In het artikel zegt Tineke onder meer over haar kinderen Gijs en Imke, toen 10 en 8 jaar: “De oudste is helemaal niet ge├»nteresseerd in paarden en het meisje heeft wel een pony, maar erg enthousiast is ze ook niet. En ik dwing ze tot niets, want ik denk dat je het dan helemaal tegen zou maken”. Het bleek een succesvolle strategie, ‘dat meisje’ werd later Nederlands kampioen dressuur en tweevoudig Olympisch deelnemer.

 

 

 

Contact & Route

Academy Bartels
Koestraat 9-11
Hooge Mierde

T: +31 (0)13 509 1666
E: info@academybartels.com